Setari Cookie-uri

Majestatea sa, Londra! - II -

Daca exista vreo destinatie in lume pentru care trebuie sa va faceti niste planuri si, prin urmare si o documentare cat de cat cuprinzatoare, aceea este cu singuranta Londra. Acest megapolis turistic are atat de multe atractii incat este foarte posibil sa ratati o multime de lucruri frumoase din cauza unei planificari proaste. In plus, zvonurile conform carora capitala Marii Britanii este aristocratic de costisitoare nu sunt tocmai departe de adevar. Insa nu mai putin adevarat este ca puteti "fenta" sistemul gasind din timp solutii avantajoase atat pentru transport si cazare, cat si pentru masa sau bilete de intrare la diversele obiective turistice.

Celebrul White Tower - cladirea principala aflata in mijlocul complexului - gazduieste astazi o expozitie de armuri si instrumente de tortura din evul mediu si din perioada moderna. Pretul de acces in fortareata de pe malurile Tamisei este de 16 lire sterline pentru adulti si de 9 lire pentru copii. Pentru copiii mai mici de cinci ani, accesul este gratuit. O harta detaliata a complexului gasiti aici.

Tower Bridge

Se afla aproape de Tower of London si apare in genericul oricarui film englezesc. Este unul dintre cele mai stringente simboluri londoneze si reprezinta o bijuterie arhitecturala la care si-au adus aportul peste 50 de designeri si arhitecti. Tower Bridge este primul pod peste Tamisa, iar constructia lui - inceputa in 1894 - a durat opt ani.

Atractia principala este expozitia gazduita de unul dintre turnurile podului - expozitie care cuprinde fotografii si documente despre istoria Turnului, cat si motoarele originare care faceau posibila ridicarea podului pentru a permite alunecarea pe Tamisa a vaselor de mare tonaj.

British Museum

Vizitarea celui mai vechi muzeu din lume - a fost deschis in anul 1753 - este problematica dintr-un singur punct de vedere: cel al timpului alocat. Desigur, il puteti strabate in doua, trei ore, dar, daca vreti sa il vizitati cu adevarat - pentru ca merita -, trebuie sa uitati de alte planuri pentru ziua respectiva.
Taxa de acces in British Museum este... zero, dar se percep niste sume, modice de altfel, pentru a vizita expozitii tematice, cum ar fi expozitia dedicata istoriei Serviciilor Secrete. In rest, muzeul de cinci etaje cuprinde opere de arta din perioada preistorica pana in cea moderna. Daca ne provocati la o enumerare, va putem mentiona ca aici se afla una dintre cele mai mari colectii de sarcofage si mumii egiptene, sculpturi preistorice de proveniente diverse - din Orientul Indepartat pana in Africa, picturi, monede, bijuterii si multe, multe altele.

Va urma



In articolul urmator, mai multe despre atractiile mai putin conventionale ale Londrei, despre celebrele autobuze rosii, despre plimbarile pe Tamisa si, nu in ultimul rand, despre slalomul absolut necesar printre preturile practicate in capitala Angliei.






Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
23 Ianuarie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.