Setari Cookie-uri

Majestatea sa, Londra! - II -

Daca exista vreo destinatie in lume pentru care trebuie sa va faceti niste planuri si, prin urmare si o documentare cat de cat cuprinzatoare, aceea este cu singuranta Londra. Acest megapolis turistic are atat de multe atractii incat este foarte posibil sa ratati o multime de lucruri frumoase din cauza unei planificari proaste. In plus, zvonurile conform carora capitala Marii Britanii este aristocratic de costisitoare nu sunt tocmai departe de adevar. Insa nu mai putin adevarat este ca puteti "fenta" sistemul gasind din timp solutii avantajoase atat pentru transport si cazare, cat si pentru masa sau bilete de intrare la diversele obiective turistice.

Trafalgar Square

Trafalgar Square este “inima” capitalei si reprezinta unul dintre locurile preferate de turisti pentru o binevenita pauza intre vizite datorita situarii sale privilegiate, in mijlocul Londrei, in imediata apropiere a National Gallery sau a National Portraits Gallery .
Trafalguar Square este un simbol pentru englezi si a devenit, cum era si normal, unul dintre cele mai reprezentative locuri si pentru turistii vizitatori. Semnificatia istorica a pietei - construita pentru a comemora victoria navala din 1805 impotriva lui Napoleon - este dublata de semnificatia sa politica - aici au avut loc de-a lungul timpului mai multe demonstratii politice si tot aici englezii isi petrec Anul Nou si Craciunul.
Piata este plina de porumbei. Atentie insa! Hranirea lor este descurajata de autoritati pentru a preveni raspandirea bolilor usor transmisibile. Daca vreti sa va familiarizati cu Trafalgar Square, iata cateva imagini in direct aici.

The Tower of London

Numele complet este de “Her Majesty's Royal Palace and Fortress The Tower of London” si este parte a patrimoniului mondial UNESCO. The Tower of London este unul dintre cele mai fascinante obiective turistice ale Londrei. Vorbim de fapt despre un complex de cladiri -construite in mijlocul a doua inele concentrice - care a fost de-a lungul istoriei resedinta regala, temnita, fortareata, loc de executie, precum si depozit bancar sau vistierie. Aici au fost pastrate timp indelungat multe dintre bijuteriile Coroanei si tot aici au fost executate sau intemnitate personalitati importante ale Marii Britanii.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
23 Ianuarie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.