Teritoriul dintre cele trei brate principale ale Dunarii, Chilia, Sulina si Sfantul Gheorghe este unic in lume din punct de vedere turistic. Salbaticia si unicitatea locurilor creeaza impresia unei jungle paradisiace in care turistul pierde contactul cu lumea exterioara. Delta, inca nedescoperita si din fericire neexploatata turistic ofera o sansa unica – cel putin daca vorbim de teritoriul Romaniei – al unui contact direct, nemjlocit cu natura salbatica, cu traditii neatinse si cu un stil de viata simplu, nepretentios dar incredibil de fascinant. Daca va numarati printre turistii care prefera destinatiile interne, sau carora natura si calmul le este suficient, destinatia perfecta pentru Vacanta de Paste nu poate fi alta.

Delta Romaniei este cel mai tanar pamant al Europei, dar si cea mai mare rezervatie de tinuturi umede de pe continent. Ea acopera o suprafata de 2.681 kmp si reprezinta un tinut exotic cu peste 1.200 de specii de copaci si plante, cu cea mai bogata fauna ornitologica de pe continent (mai mult de 300 de specii, printre care colonii unice de pelicani) si ihtiologica (reprezentata de aproximativ 100 de specii, din care amintim heringul de Dunare si sturionii).

In 1990, UNESCO a inclus Delta Dunarii, cea mai noua forma de relief din Romania, ferita de "progresul industrializarii", printre Rezervatiile Mondiale ale Biosferei.
Pentru caracteristicile sale morfohidrografice specifice, pentru varietatea, originalitatea florei - faunei, pe perimetrul Deltei Dunarii au fost constituite mai multe rezervatii naturale complexe: Padurea Letea, Sfantu Gheorghe-Perisor-Zatoane, Periteasca-Letea-Sfantu Gheorghe-Perisor-Zatoane, Periteasca-Leahova-Gura Portitei.

Dintre detinatiile turistice de aici, merita mentionate Sulina, Sfantul Gheorghe si padurea Letea. Toate cele trei pot vi vizitate intr-o singura vacanta de cinci, sase zile.

Cel mai frumos anotimp al Deltei este cu siguranta primavara. Tantarii nu sunt numerosi, temperaturile sunt in limita suportabilitatii, apele sunt curate si racoroase iar natura renaste intr-o explozie de frumusete. Un alt argument pro petrecerea vacantei de Paste in Delta este reprezentat de traditii. Veti putea merge la Slujba de Inviere la biserica dintr-un satuc de pescari iar mesele bogate vor respecta intocmai obiceiurile romanesti. Marshal Turism promoveaza o oferta de cazare la complexul de trei stele de la Cormoran. Pachetul, care costa 460 de ron de persoana, include cazarea si pensiunea completa pentru trei zile precum si transportul cu vaporul de la Murighiol si retur. Pentru mai multe detalii click aici.

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: