Setari Cookie-uri

Delta Dunarii in esente, natura si libertate

Teritoriul dintre cele trei brate principale ale Dunarii, Chilia, Sulina si Sfantul Gheorghe este unic in lume din punct de vedere turistic. Salbaticia si unicitatea locurilor creeaza impresia unei jungle paradisiace in care turistul pierde contactul cu lumea exterioara. Delta, inca nedescoperita si din fericire neexploatata turistic ofera o sansa unica – cel putin daca vorbim de teritoriul Romaniei – al unui contact direct, nemjlocit cu natura salbatica, cu traditii neatinse si cu un stil de viata simplu, nepretentios dar incredibil de fascinant. Daca va numarati printre turistii care prefera destinatiile interne, sau carora natura si calmul le este suficient, destinatia perfecta pentru Vacanta de Paste nu poate fi alta.

Facilitati turistice

Posibilitatile de cazare si agrement sunt numeroase. Cazarile se pot face in unitatile speciale, hoteluri si pensiuni din orasul Tulcea sau din localitatile Mahmudia, Sulina si Sfantul Gheorghe. Turismul rural din zona este destul de dezvoltat, iar cazarea in casele taranilor este recomandata celor care doresc un contact direct cu lumea Deltei.
Dintre centrele turistice ale Deltei Dunarii amintim: Maliuc (cu amenajari pentru agrement), asezarile pescaresti: Pardina, Chilia Veche (baza pentru agrement). Ofertele de cazare din aceasta zona sunt variate, pensiunile din zona oferind servicii care sunt unice in tara: mancaruri traditionale, oferte de excursii prin Delta Dunarii cu vaporasul sau cu barca, pescuit sau vanatoare, cat si alte servicii specifice locului. Turismul in aceasta zona a cunoscut un proces de specializare accentuat. Unele hoteluri din Delta sunt construite pe insulitele de pe canalele secundare, oferindu-le turistilor un plus de exotism. Exista numeroase posibilitati de agrement sportiv, de la vanatoare pana la pescuit, iar varianta inchirierii unei barci sau optiunea unei plimbari cu vaporasele pe canalele Dunarii reprezinta, de cele mai multe ori, o ocazie minunata de a descoperi salbaticia Deltei.

*Deoarece paienjenisul de canale, lacuri, garle si mlastini care alcatuiesc spatiul Deltei ofera o infinitate de trasee posibile, dar si datorita faptului ca spatiul Deltei este pus sub ocrotire, accesul in unele puncte se face in mod organizat.

Fauna si flora Deltei Dunarii
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
26 Martie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.