Setari Cookie-uri

Destinatie de vara Tunisia

Tunisia, cel mai nordic stat al Africii este si una dintre cele mai solicitate destinatii de vara ale romanilor. Exista cateva motive pentru care aceasta tara exotica se afla in topul preferintelor. Printre ele se numara bogatia culturala si istorica (Tunisia are aproximativ 26.000 de situri arheologice, mai multe decat orice alt stat al Africii), preturile mici, conditiile bune si cei aproximativ 1300 de kilometri de tarm la marea Mediterana. O vacanta in Tunisia costa relativ putin un sejur mediu de sapte zile poate fi achizitionat cu 300, 400 de euro. Tara fenicienilor se bucura de o baza arhitecturala si arheologica extrem de generoasa Cartagina sau ruinele romane din centrul si nordul tarii fiind doar cateva exemple. De asemenea, investitiile in infrastructura turistica si servicii cresc pontajul acestei destinatii.

Tunisia, cel mai nordic stat al Africii este si una dintre cele mai solicitate destinatii de vara ale romanilor. Exista cateva motive pentru care aceasta tara exotica se afla in topul preferintelor. Printre ele se numara bogatia culturala si istorica (Tunisia are aproximativ 26.000 de situri arheologice, mai multe decat orice alt stat al Africii), preturile mici, conditiile bune si cei aproximativ 1300 de kilometri de tarm la marea Mediterana. O vacanta in Tunisia costa relativ putin – un sejur mediu de sapte zile poate fi achizitionat cu 300, 400 de euro. Tara fenicienilor se bucura de o baza arhitecturala si arheologica extrem de generoasa – Cartagina sau ruinele romane din centrul si nordul tarii fiind doar cateva exemple. De asemenea, investitiile in infrastructura turistica si servicii cresc pontajul acestei destinatii.

Citește și:

Tunisia, cel mai nordic stat al Africii, se afla la doar trei ore de zbor de Bucuresti si reprezinta un adevarat nod al arheologiei internationale. Datorita pozitiei, considerate de-a lungul timpului, favorabile “intrarii” pe continentul african, Tunisia “tara fenicienilor”, a fost pentru trei milenii, spatiu de intalnire, adeseori de lupta, pentru popoarele romane, arabe, vandale, bizantine, spaniole, turce si franceze. De aceea, tara Cartaginei, este unul dintre cele mai “istorice” state de pe intreg continentul african.Tunisia este recomandata pentru plajele sale, pentru sporturile de apa, pentru parcurile nationale si, nu in ultimul rand, pentru ospitalitatea locuitorilor sai. Iata mai jos cateva obiective pe care ar fi pacat sa le ratezi daca te vei afla vreodata in postura de turist in tara fenicienilor.

Citește și:

Tunis

Situat in nord-estul Tunisiei, orasul-metropola este atat capitala statului nord-african cat si centrul cultural, economic, politic si financiar al acestuia. Tunisul este un oras cosmopolit care merita vizitat in primul rand pentru centrul sau istoric – Medina – arie construita in secolul al VII-lea e.n. si aflata la ora actuala pe lista Patrimoniului Mondial al UNESCO. Tunisul are aceeasi vechime (unii istorici ii atribuie chiar cateva secole in plus), ca cea a cetatii Cartagina. Orasul a avut timp de secole un rol important – fiind unul dintre cele mai mari porturi la Mediterana si o “poarta” comerciala intre Europa si Africa. Astazi, capitala Tunisiei s-a aliniat standardelor turistice europene. Exista o multime de hoteluri, bazaruri, parcuri, strazi vechi, malluri, terase, muzee si galerii de arta care merita toata atentia. Moscheea Zitouna si Muzeul National Bardo sunt cele mai importante obiective turistice ale orasului. Centrul istoric nu trebuie insa sub nicio forma ratat. Mai multe despre Tunis gasiti aici.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
9 Iunie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.