Setari Cookie-uri

Destinatie de vara Tunisia

Tunisia, cel mai nordic stat al Africii este si una dintre cele mai solicitate destinatii de vara ale romanilor. Exista cateva motive pentru care aceasta tara exotica se afla in topul preferintelor. Printre ele se numara bogatia culturala si istorica (Tunisia are aproximativ 26.000 de situri arheologice, mai multe decat orice alt stat al Africii), preturile mici, conditiile bune si cei aproximativ 1300 de kilometri de tarm la marea Mediterana. O vacanta in Tunisia costa relativ putin un sejur mediu de sapte zile poate fi achizitionat cu 300, 400 de euro. Tara fenicienilor se bucura de o baza arhitecturala si arheologica extrem de generoasa Cartagina sau ruinele romane din centrul si nordul tarii fiind doar cateva exemple. De asemenea, investitiile in infrastructura turistica si servicii cresc pontajul acestei destinatii.

Hammamet

Una dintre cele mai turistice zone ale Tunisiei este cu siguranta partea de nord-est, acolo unde vecinatatea Mediteranei, plajele largi cu nisip fin si clima blanda au permis dezvoltarea statiunilor de vara. Exista peste 50 de statiuni de renume la malul marii dar doar una dintre ele este cunoscuta sub superlativul de Saint Tropezul Africii. Hammamet este situata la 64 de kilometri sud de Tunis, in sudul peninsulei Bon. Orasul statiune are un aer mediteraneean tipic. Exista o mare varietate de sporturi nautice, activitati in aer liber si facilitati turistice puse la dispozitia turistilor. Mai multe despre Hammamet gasiti aici.

Recomandari si oferte

E bine de stiut ca Tunisia este o tara calda tot timpul anului. Se recomanda hainele largi si comode, din bumbac. Pentru femei, mai ales in zilele in care urmeaza sa se viziteze moschee sau alte monumente religioase, se recomanda hainele cat mai decente, cat mai putin provocatoare. Trebuie mentionat, de asemenea, ca Tunisia este o tara mai ieftina decat Egiptul sau Ciprul. Moneda oficiala este dinarul tunisian care trebuie lasat, conform obiceiului, ca bacsis in cam toate locurile in care va transformati in “consumatori”. Daca mergeti la cumparaturi nu uitati ca absolut totul se negociaza! Pretul unui sejur in Tunisia este variabil in functie de sezon si preferinte. Totusi, Tunisia este cunoscuta ca fiind o tara accesibila. Un sejur de sapte zile, cu transport aerian inclus pleaca de la aproximativ 400 de euro dar ajunge, in functie de stele pana la 1000 de euro. Mai multe oferte gasiti aici.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
9 Iunie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.