Setari Cookie-uri

Destinatie de vara – Tunisia

Tunisia, cel mai nordic stat al Africii este si una dintre cele mai solicitate destinatii de vara ale romanilor. Exista cateva motive pentru care aceasta tara exotica se afla in topul preferintelor. Printre ele se numara bogatia culturala si istorica (Tunisia are aproximativ 26.000 de situri arheologice, mai multe decat orice alt stat al Africii), preturile mici, conditiile bune si cei aproximativ 1300 de kilometri de tarm la marea Mediterana. O vacanta in Tunisia costa relativ putin – un sejur mediu de sapte zile poate fi achizitionat cu 300, 400 de euro. Tara fenicienilor se bucura de o baza arhitecturala si arheologica extrem de generoasa – Cartagina sau ruinele romane din centrul si nordul tarii fiind doar cateva exemple. De asemenea, investitiile in infrastructura turistica si servicii cresc pontajul acestei destinatii.

Cartagina

Cartagina este in mod clar cea mai mare atractie istorica si arheologica a tarii. Orasul a fost fondat de fenicieni cu trei milenii in urma, dar cea mai mare parte a cetatii antice a fost construita la inceputul erei noastre de catre romani. Cartagina este situata practic in suburbiile Tunisului, la doar 15 kilometri de centrul capitalei. Cetatea, una dintre cele mai mari ale Imperiului Roman, are tot ceea ce trebuia sa aiba un oras de la inceputul primului mileniu: amfiteatre, bai publice, strazi largi, temple si altele. Situl arheologic de la Cartagina se afla pe lista patrimoniului Mondial al UNESCO. Daca ajungeti aici merita vizitat Muzeul National din Cartagina care detine colectii impresionante de statui si obiecte antice, Catedrala St. Louis – renovata la sfarsitul secolului trecut si – edificiul cel mai important – Teatrul Roman. Mai multe informatii despre Cartagina gasiti aici.

Citește și:

Sahara

Intreg sudul Tunisiei apartine desertului. Prin urmare, nicio vizita aici nu poate fi completa fara o excursie printre dunele de nisip ale Saharei. In principiu, cam orice agentie de turism are si oferte pentru excursii optionale de acest tip. Safariul in desert se face cu jeepuri special adaptate conditiilor de drum. Exista cateva sate berbere unde turistii pot lua masa (traditionala desigur), pot inopta si se pot delecta cu dansuri specifice. Pentru cei mai linistiti, exista, ca si in Egipt de altfel, varianta camilelor. Astfel o plimbare de o jumatate de ora, o ora, pe o camila este unul dintre cele mai usor de obtinut “servicii turistice” tunisiene.

Vizionare placuta


Kudika
9 Iunie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.