Setari Cookie-uri

Amsterdam, un port halucinant (II)

Amsterdamul este, evident, mai scumput destul estul Europei, dar daca deja ai batut vestul nu mai ai de ce te plange.Chiar si asa, ma gandesc sa dau totusi ceva referinte ca idee generala. In afara de restaurantele din Amsterdam unde un meniu duce in jur de 40-50/persoana (ma rog, te poate costa si 10 daca iti iei o portie de paste si atat), te poti opri la pizzerii unde o pizza si o bere te-ar costa cam 10-12, sau iti poti lua o shaorma care nu te costa mai mult de 5.

Amsterdam: Unde mancam si cat ne costa

Amsterdamul este, evident, mai scumput destul estul Europei, dar daca deja ai batut vestul nu mai ai de ce te plange.Chiar si asa, ma gandesc sa dau totusi ceva referinte ca idee generala. In afara de restaurantele din Amsterdam unde un meniu duce in jur de 40-50€/persoana (ma rog, te poate costa si 10€ daca iti iei o portie de paste si atat…), te poti opri la pizzerii unde o pizza si o bere te-ar costa cam 10-12€, sau iti poti lua o shaorma care nu te costa mai mult de 5€.

Spre sudul centrului istoric este o piata cu un grup statuar ce reprezinta Rondul de noapte. Aici se afla multe terase unde se mananca binisor si ieftin.
Mîncare ieftină si portii generoase mai găseşti si la restaurantele chinezesti, unde cu 8€/persoana te poti satura.

Evident, nimeni nu are voie sa rateze beraria Strutul (Struijs parca), aflata la 5 minute de mers pe jos prin dreapta garii Amsterdam. Supertari cei care s-au gandit sa asocieze prezenta unei mori de vant ramasa nefunctionala si probabil devenita incomoda, intr-un punct de atractie pentru turistii care vor si ei sa vada ceva simbolic olandez. Asa ca tipii si-au deschis o berarie fix aici, transformand-o intr-o berarie de prestigiu si cu traditie olandeza, unde tot turistul vine sa bea bere la halba din lemn sau din metal. Seara, cand ai voie sa te dai si in spectacol :D. Ziua ti se da berea la pahar. Intr-o atmosfera de berarie olandeza, proprietarii au ales sa prepare ei insisi berea, oferindu-ti, la preturi de 2-5€ paharul, vreo 4 sortimente de bere. Si ai sanse sa galgai mai multe, pentru ca sunt mai mici decat o cutie cu bere, dar si pentru ca sigur te vei indragosti de atmosfera de acolo

Citește și:

Mijloace de trasnport in Amsterdam, abonamente

Pai e bine de stiut ca Amsterdamul e tare prieten cu biciclistii si se incurajeaza varianta asta de deplasare. Cu masina, sincer, nu are rost, stradutele fiind foarte inghesuite si aglomerate oricum. Insa chiar si pentru biciclisti trebuie mare atentie, pentru ca acolo se circula cu viteza si, chiar daca exista pretutindeni marcaje pentru biciclete, sunt si portiuni unde se circula pe strada laolalta cu masinile si tramvaiele.

Pentru transportul in comun poti cumpara un bilete de la automatele din gara sau orice tutungerie. Pretul lor e stabilit in functie de zonele/sectoarele care impart Amsterdamul.

Vizionare placuta


Kudika
11 Iulie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.