Setari Cookie-uri

Amsterdam, un port halucinant (II)

Amsterdamul este, evident, mai scumput destul estul Europei, dar daca deja ai batut vestul nu mai ai de ce te plange.Chiar si asa, ma gandesc sa dau totusi ceva referinte ca idee generala. In afara de restaurantele din Amsterdam unde un meniu duce in jur de 40-50/persoana (ma rog, te poate costa si 10 daca iti iei o portie de paste si atat), te poti opri la pizzerii unde o pizza si o bere te-ar costa cam 10-12, sau iti poti lua o shaorma care nu te costa mai mult de 5.

O varianta buna sunt abonamentele, precum cel amintit anterior, ‘IAmsterdam Card‘, care cuprinde abonament pentru transportul la suprafata, doua plimbari gratuite cu vaporasul pe canale, si un card cu gratuitate/reducere la intrarea in anumite muzee. In functie de ce vrei sa faci prin Amsterdam, abonamentul este sau nu convenabil: 33 euro/24 ore, 43 euro/48ore, 53 euro/72ore.

Vecinatati ale Amsterdamului ce nu ar trebui omise

Iar apoi sa te plimbi prin satele pitoresti olandeze cu case acoperite cu sindrila, sa vezi localnici incaltati in saboti de lemn, ori pescari in barcutele lor simple, si sa iei masa in carciumioarele ramase ca arhitectura prin secolul 18…
In Bussum, un satuc de langa Hilversum, se organizeaza un targ saptamanal unde poti cumpara suveniruri traditionale la jumatate de pret de cel din Amsterdam si poti manca clatitele pentru care sunt tare vestiti.

Citește și:

Tot in zona mai poti vizita o localitate, Lagevuursche, unde se afla un castel musai de vazut.
In lunile aprilie si mai in Keukenhof se tine o parada a florilor de primavara, o betie de culori chiar si pentru cei nepasionati.
Rotterdam, un oras modern, avangardist, cu zgarie nori, case cubice si o superba vedere din port.

Cazare in Amsterdam

Amsterdam e scump… Insa gasesti preturi cu pornire de la 50-60€/camera dubla. Multi au fost multumiti de hostelboat-ul Anna Maria, cu preturi de 45€/ camera, ori Hotel83, localizate undeva la 10 minute de Cartierul Rosu, sau InnerAmsterdam Hotel, cu 66€/camera dubla, in zona centrala.

Vizionare placuta


Kudika
11 Iulie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.