Setari Cookie-uri

Amsterdam, un port halucinant (II)

Amsterdamul este, evident, mai scumput destul estul Europei, dar daca deja ai batut vestul nu mai ai de ce te plange.Chiar si asa, ma gandesc sa dau totusi ceva referinte ca idee generala. In afara de restaurantele din Amsterdam unde un meniu duce in jur de 40-50/persoana (ma rog, te poate costa si 10 daca iti iei o portie de paste si atat), te poti opri la pizzerii unde o pizza si o bere te-ar costa cam 10-12, sau iti poti lua o shaorma care nu te costa mai mult de 5.

Cel mai bine ar fi sa faci simulari pe siturile care le voi pune si sa vezi ce poti decide.
- www.hostels.com
- www.booking.com
- www.bulldoghotel.com
- www.venere.com
- www.hotel-assist.com
- www.hostelworld.com
- www.valk.com
- www.easytobook.com

Transport

Sunt pareri care spun ca varianta transportului cu masina personala ar fi cea mai convenabila, in conditiile in care costurile vor fi impartite la 4… In caz de, consulta www.routenet.com.
Inca nu am auzit sa se bage low-costul spre Olanda; o posibilitate ar fi sa se plece cu BlueAir sau Wizzair pe ruta Bucuresti-Bruxelles iar de acolo cu trenul pana la Amsterdam. Sau cu Easyjet pe ruta Bucuresti-Milano si Milano-Amsterdam, dar eu zic ca tot acolo se ajunge…
Adica la preturile zborurilor directe cu air-mogulii…

Informatii si atentionari

Daca te simti dezorientat si ai nevoie de mai multe informatii de la sursa, in Central Station se afla Oficiul de Turism de unde poti obtine orice detalii. Si desi poate localnicii par indiferenti, nu te jena sa le ceri informatii, caci sunt foarte atenti si amabili daca ai nevoie de ei. Valabil si pentru agentii de politie.
Daca ai chef de un party de proportii in Amsterdam, 30 aprilie - ziua reginei este o ocazie la care trebuie sa-ti faci rezervare cu un an inainte. Asta in caz ca-ti lipseste 1 Mai Muncitoresc.
Daca alegi sa mergi cu masina, sa cauti neaparat parcare subterana! Cele de suprafata au durata limitata de stationare, gardienii sunt foarte activi si verifica timpul pentru care ai platit parcarea. Daca ai depasit limita, ti se ridica masina!

Citește și:

Linkuri utile

Informatii si istorie scurta a Amsterdamului pe www.amsterdam.info/ si www.lonelyplanet.com.
iar detalii despre mijloacele de transport, bilete, abonamente, harti: www.gvb.nl


Articol preluat de pe Xplorio

Vizionare placuta


Kudika
11 Iulie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.