Setari Cookie-uri

Viena in pasi de vals (III)

Traficul, si in general transportul cu orice mijloc de locomotie este durerea acuta a romanului. Nu si a vienezului insa care poate fi fericit ca s-a nascut intr-o tara asa de organizata si are un oras condus de niste oameni asa de inteligenti. Care nu vor autostrazi suspendate ci doar un orar predictibil, respectat aproape la secunda de tot ce inseamna conducator de vehicul de transport in comun.

CAT, chiar daca e direct, adica nu opreste decat la Wien Mitte, e mai scump si nu prea merita. La intoarcere, catre aeroport, incercati sa evitati CAT pentru ca cel putin deocamdata WienMitte este in renovare, iar pentru a avea acces la liniile expres trebuie sa ocoliti toata gara. Noi l-am luat catre din dorinta de a economisi timp. Aveam de asteptat la S7 cam 20 de minute conform orarului. Dar ca sa ajungem la linia de unde trebuia sa luam CAT am pierdut vreo 10 minute ocolind gara caci o parte din ea este in renovare si am asteptat vreo 20 de minute primul CAT. Am ajuns la aeroport cam cu 10-15 de minute mai tarziu decat daca optam pentru trenul normal care era mai accesibil din toate punctele de vedere.

Tramvaiele au si ele program care se respecta strict. In fiecare statie exista orarul si ruta pe care circula fiecare linie. Stii in fiecare moment cat ai de asteptat si cate statii mai ai pana la destinatie. Nici macar nu trebuie sa stii germana caci totul este foarte explicit. Mai mult decat atat, in cazul in care nimeresti la capat de linie ai toate sansele sa gasesti acolo un functionar al regiei de transport care sa iti indice traseul pe care trebuie sa il urmezi, inclusiv unde trebuie sa schimbi si ce trebuie sa iei pentru continuarea calatoriei.

Citește și:

Autobuzele. La fel ca la tramvai. Merg conform programului si nu sunt aglomerate. Seamana oarecum cu cele pe care le-au bagat mai nou pe rutele din Bucuresti, doar ca sunt austriece nu nemtesti. Nici ei nu au o pasiune pentru aer conditionat asa ca la 30 de grade afara, in tramvaie si autobuze era destul de cald.

Vizionare placuta


Kudika
22 August 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.