Setari Cookie-uri

Sunny Beach, Nessebar, Bulgaria. La mare, toamna.

Drumul cel mai scurt este prin Giurgiu-Ruse-Varna. E bine de stiut insa faptul ca drumul prin Bulgaria este foarte prost semnalizat sau chiar nesemnalizat si fara borne kilometrice. Insa daca ai deviat de la traseu iti poti da seama cu usurinta de asta dupa cat de salbatic devine drumul din fata ta. Cum bulgarii nu stiu neam limba straina Un GPS sau o harta sunt insa suficiente.

Uneori poti avea surprize extrem de placute, si acestea sa vina in perechi, asa. Prima surpriza a fost ca agentia de turism Travela ne-a premiat blogul cu o excursie de weekend pentru 2 persoane la Sunny Beach, langa Nessebar, in Bulgaria. A doua surpriza a fost insasi statiunea, ca sa nu mai vorbim de orasul vechi aflat in imediata vecinatate. Iata un foarte scurt jurnal de calatorie.

Cum se ajunge la Sunny Beach

Drumul cel mai scurt este prin Giurgiu-Ruse-Varna. E bine de stiut insa faptul ca drumul prin Bulgaria este foarte prost semnalizat sau chiar nesemnalizat si fara borne kilometrice. Insa daca ai deviat de la traseu iti poti da seama cu usurinta de asta dupa cat de salbatic devine drumul din fata ta. Cum bulgarii nu stiu neam limba straina… Un GPS sau o harta sunt insa suficiente.

Limitarile de viteza sunt deseori puse in mod stupid, haotic si… atentie in virajele care ori nu sunt semnalizate, ori au limite de 20 pana la 40km/h. In mare parte soseaua este in stare buna, insa exista si portiuni pe care asfaltul este poros si plin de petice. O veste buna in acest context: politistii bulgari ne lasa in pace! Da, se pare ca in ultimul timp au devenit mult mai civilizati cu proprii turisti, concentrandu-se acum pe cei care sunt doar in trecere spre turci.

Citește și:

Sunny Beach, hoteluri

Cazarea a fost facuta la hotelul Marvel, un hotel placut, curat, cu o piscina imbietoare pentru cei care vor sa se lafaie. Camerele sunt spatioase, cu tot ce-i trebuie unui turist venit pe litoral, desi cele patru stele ale hotelului ar fi mai degraba trei jumate, asa. De altfel ne asteptam sa fie un hotel reusit, pentru ca cei de la Travela viziteaza personal hotelurile pe care le pun la dispozitia clientilor, treaba pe care ar trebui s-o faca orice agentie care se respecta.

Micul dejun tip bufet-suedez este mai mult decat suficient, iar restaurantul este chiar ok si mult mai ieftin decat cele din statiune. Mancarea de pranz si cina este insa pasabila, in ton cu alte restaurante din zona. Preferabil sa mancati in Nessebar, in orasul vechi!
Un minus pe care l-as reprosa eu hotelului ar fi acela ca nu ofera locuri de parcare. Insa problema este comuna majoritatii hotelurilor din statiune. Iar daca nu te-ai orientat si ti-ai parcat masina pe un trotuar, ai toate sansele sa-ti fie ridicata de catre Politie. De furat masini n-am idee, in statiune nu se prea fura nici macar de pe plaja, asadar…

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
17 Septembrie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.