Setari Cookie-uri

Sunny Beach, Nessebar, Bulgaria. La mare, toamna.

Drumul cel mai scurt este prin Giurgiu-Ruse-Varna. E bine de stiut insa faptul ca drumul prin Bulgaria este foarte prost semnalizat sau chiar nesemnalizat si fara borne kilometrice. Insa daca ai deviat de la traseu iti poti da seama cu usurinta de asta dupa cat de salbatic devine drumul din fata ta. Cum bulgarii nu stiu neam limba straina Un GPS sau o harta sunt insa suficiente.

Hotelurile din Sunny Beach au design pretentios, statiunea arata extrem de bine si mai ales extrem de proaspat. Hotelurile sunt insa sunt destul de inghesuit asezate. Cateva dintre ele se afla chiar in buza plajei. La o privire mai atenta observi si ca multe sunt facute in mare graba si destul de superficial. Oricum, noutatea lor trece peste aceste neajunsuri, sunt insa curioasa cat vor rezista la aerul marii.
Statiunea era plina de nemti, englezi si francezi, cu foarte putini romani (din fericire). De altfel, chiar si numai prezenta covarsitoare a turistilor din occident este suficienta pentru a ridica nivelul si atmosfera statiunii, chiar daca majoritatea vin aici pentru distractie.

Plaja este civilizata, curata sau mai exact periodic curatata, iar nisipul placut si intrarea in mare lina. Apa, de asemenea neasteptat de curata dupa un intreg sezon estival. Incomparabil mai curata decat in Romania.

Citește și:

Sunny Beach, preturi si ce poti face in statiune

Sezlongul de pe plaja costa 6-7 leva (circa 12-13RON), iar o umbrela tot pe atat… Daca esti chitros, ai si posibilitatea de a sta la plaja pe propriul prosop, insa in spatele zonei de sezlonguri. Pretul este insa pe intreaga zi! In plus, daca in alte statiuni te-ai fi temut sa-ti lasi geanta de plaja nesupravegheata, aici o astfel de grija ar trebui sa fie ultima pe lista ta de stres. Daca nu ai chef sa-ti strangi prosoapele de pe sezlong ca sa pleci la masa, pur si simplu ti le lasi acolo, caci le vei gasi la intoarcere, dupa-amiaza.
Posibilitati de distractie sunt destule, amatorii de mini-golf se pot rasfata intr-un parc amenajat intr-un mod exotic, dependentii de shopping se pot rasfata in voie prin magazinele disponibile la aproape toate orele din zi, de asemenea pentru cui ii este dor de mall, are si asa ceva…

Citește și:

O masa pentru 2 persoane la un restaurant in Sunny Beach poate duce la 50-70 leva, si ceva mai ieftin la restaurantul hotelului. Daca te intinzi mai mult decat ti-e plapuma, poti bate si spre 100 de leva (200 RON), asa ca…

Berea la halba este 3 leva, iar cea la cutie, de la magazin, 1,8leva. Din punctul meu de vedere, berea bulgareasca este chiar ok. Sunt insa multi altii total dezamagiti de ea. Pareri si pareri Asa ca incearc-o. Vinurile sunt iarasi foarte placute la gust, apropiate de parfumul vinurilor moldovenesti, poate chiar prea parfumate. Si suficiente de dulci ca sa te duca…
O pizza costa intre 10 si 16 leva, o saorma 6 leva, iar salatele traditionale 4-5 leva. Acestea din urma sunt o nebunie, incearca-le!

Vizionare placuta


Kudika
17 Septembrie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.