Setari Cookie-uri

10 minuni de vizitat in Tunisia

Soare tot timpul anului. Vacante vara dar si iarna. Plaja pe mai mult de 1000 km de coasta. Hoteluri si piscine luxoase. Vestigii arheologice impresionante. Naturalete. Mancare excelenta. Piete bogate. Istorie si o cultura diferita si fascinanta. Toate acestea la mai putin de 3 ore de zbor de Bucuresti.

Adresa: Situl Cartagina este situat la periferia orasului Tunis, pe malul estic a Lacului Tunis.
Detalii:
Nici-un loc din Tunisia nu are o rezonanta mai puternica decat Cartagina. Situat in suburbiile capitalei Tunis, vechiul oras fenician si apoi roman isi dezvaluie si astazi o parte din istoria lui tulburatoare o poveste a succesului si a decaderii, a distrugerii si a reconstructiei. Considerate pana nu de mult pierdute pentru totdeauna, vestigiile vechii civilizatii pre-romane au fost aduse la suprafata prin eforturile UNESCO. Muzeul National din Cartagina detine o colectie impresionnta de vase, statuete sau inscrisuri punice. Alaturi, recent resturata, se ridica impunatoarea Catedrals St. Louis, ridicata pe locul unde in 1270 murea Ludovic IX in timpul unei cruciade. Insa edificiul cel mai bine pastrat ramane Teatrul Roman, care desi restaurat in cea mai mare parte, este greu de crezut ca poarta mostenirea unui trecut atat de indepartat.
Cartagena a fost competitorul pentru control regional si putere al Romei, si a fost stearsa de pe fata pamantului dupa 17 zile de conflagratii.

4. Amfiteatrul si Coloseumul El Jem

Construit in secolul 3, este unul dintre cele mai mari amfiteatre ale lumii antice. Coloseumul El Jem, considerat al treilea ca importanta dupa amfiteatrele din Roma si Verona, este?o locatie din Tunisia?pe care sigur nu o sa vrei sa o ratezi
Adresa: El-Jem, Tunisia - 205 km sud-est de Tunis, 63 km sud de Sousse, 64 km nord de Sfax.
Detalii:
Putin stiu, dar colosseumul din Roma nu este unic. La El Jem poti admira o varianta mult mai completa si mai bine pastrata, a carui data de nastere este undeva la anul 200. Candva scena unor jocuri crude si sangeroase in care primii crestini erau aruncati la fiare, astazi este locul de desfasurare al unuia dintre cele mai renumite festivaluri internationale de muzica clasica.

5. Dougga si Bulla Regia

Dougga este situl unui oras roman odata prosper cu un capitoliu, teatru si mausoleum punic.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
6 Noiembrie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.