Setari Cookie-uri

10 minuni de vizitat in Tunisia

Soare tot timpul anului. Vacante vara dar si iarna. Plaja pe mai mult de 1000 km de coasta. Hoteluri si piscine luxoase. Vestigii arheologice impresionante. Naturalete. Mancare excelenta. Piete bogate. Istorie si o cultura diferita si fascinanta. Toate acestea la mai putin de 3 ore de zbor de Bucuresti.

Adresa: 8 km de Teboursouk, Tunis, Tunisia
Detalii: Dougga este situate in muntii Tunisiei, la aproape 550 metri deasupra nivelului marii, intr-o zona dens populata de numizi. Dougga a fost abandonata dupa invazia vandalilor.
Dougga si Bulla Regia: Cele doua localitati evidentiaza, diferit, o civilizatie avansata pe care lumea contemporana cu greu si-o poate inchipui pentru acea vreme.
Dougga, un oras roman extrem de bine pastrat, este tot ce ai putea visa cand te gandesti la un sit antic. Templele grandioase si teatrele, forumul si pietele sunt asezate impunator pe o margine a muntelui, in timp ce capitoliul este unul dintre cele mai frumoase construite vreodata de romani.
La prima vedere, Bulla Regia dezamageste, oferind o proveliste complet diferita de Dougga. Apropiindu-te de ruine, devii dintr-odata constient de confortul de care se bucurau cei aproximativ 20.000 de locuitori ai cetatii. Pentru a suporta mai bine temperaturile ridicate ale verii, romanii aveau un apartament de vara situat la subsol, dotat cu aer conditionat, lumina naturala, dus, toaleta si canalizare

6. Muzeul Bardo


Muzeul este un tur in istoria Tunisiei, dominate totusi de perioadele pumice, romane si crestine. Cele mai bune exponate ale timpurilor mai recente sunt ramasitele insusi palatului. Mozaicurile romane sunt atractia principala a muzeului.
Adresa: Muzeul national Bardo
Detalii: Bardo inseamna gradina in dialectal Mauritanian.

7. Sahara

Oaze, asezari berbere, munti arizi sau dune gigant desertul ofera aventura si magie, toate fara a fi nevoit sa renunti la confort. Ai optiunea unui hotel luxos si o masina dotata cu aer conditionat. De fapt nici o vacanta in Tunisia nu este completa fara Sahara. Incearca un safari de trei zile cu jeep-ul printre dunele imprevizibile ale Saharei si iti va pune cu siguranta adrenalina in miscare. Numai sa nu o faci niciodata singur. Sau pur si simplu, incearca ceva mai linistit, cum ar fi calaritul unei camile.

8. Muzeul Dar Cherait

Muzeul Dar Cherait se afla in inima desertului, in splendida oaza Tozer, un loc unde caravanele fac popas de secole.
Adresa: ruta turistica 2200, Tozeur, Tunisia
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
6 Noiembrie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.