Setari Cookie-uri

10 minuni de vizitat in Tunisia

Soare tot timpul anului. Vacante vara dar si iarna. Plaja pe mai mult de 1000 km de coasta. Hoteluri si piscine luxoase. Vestigii arheologice impresionante. Naturalete. Mancare excelenta. Piete bogate. Istorie si o cultura diferita si fascinanta. Toate acestea la mai putin de 3 ore de zbor de Bucuresti.

9. Moscheea Zitouna

Aceasta moschee dateaza din anul 860. este ce mai mare moschee din Tunisia, si singura moschee din oras care poate fi vizitata de cei care nu sunt musulmani, insa chiar si aici accesul este limitat la o parte din moschee.
Adresa: Strada Jamaa Ezzitouna, Tunis, Tunisia

10. Souks el-Attarine

Este locul de intalnire a multor producatori de parfumuri - aici se gasesc multe magazine cu uleiuri aromatice si condimene.
Adresa: Tunis
Intr-o vizita prin Tunisia nu trebuie sa ratati Sidi Bou Said, Acesta este un sat fermecator colorat in albastru si alb, asezat pe culmile dealurilor ce strajuiesc Golful Tunis. Aici s-au stabilit multi din artistii si boemii locului si satul a ajuns o atractie turistica speciala. Nu ratati privelistea senzationala catre Golf si cafenelele specific tunisiene.
In excursia inspre Sahara, cand aveti sansa sa combinati plimbarea pe camile prin desert cu nebunia unei curse cu Jeepurile, nu ratati CHOTT EL JERID - un imens lac de sare cum nu veti mai vedea in alta parte a lumii. Cu masinile de teren Toyota Landcruiser veti ajunge, in acelasi safari prin desert, la unul din platourile de filmare ale primul film realizat din seria Razboiul Stelelor.
Oazele din munti, palmierii si cascadele nascute uimitor din stanca va vor intregi imaginea despre adevarata Tunisie. Aici s-a filmat celebrul film ‘Pacientul Englez’.

Poti descoperi Tunisa la preturi senzationale in lunile de iarna. Din ianuarie un sejur in Tunisia porneste de la numai 290 de euro de persoana. Iar de Revelion mai poti gasi locuri cu tarife pornind de la 297 de euro. Pana in 15 Noiembrie puteti beneficia de REDUCERI DE 15% din tarifele de baza! Detalii AICI

In timp ce nordul este influentat de apropierea de Marea Mediterana, sudul Tunsiei este dominat de soarele fierbinte al Saharei. Din Noiembrie si pana in Aprilie vremea este foarte schimbatoare: poti incepe ziua tremurand, desi este foarte frumos afara, iar dupa amiaza sa o petreci sub o ploaie fierbinte.

Cel mai cald este deobicei in jurul pranzului, cand, cu putin noroc poti face plaja si de revelion.
Insa Tunsia iti poate oferi mai mult decat plaja si mare. Aici poti alege Hoteluri de Lux, centre Spa de vis si in Tunisia poti descoperi o cultura si o civilizatie fascinanta.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
6 Noiembrie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.