Setari Cookie-uri

Zante, Il fiore del Levante: Insula Zakhyntos

Zakynthos, este una dintre Insulele Ionice grecesti situate in largul coastei de Vest a Peloponezului.

Tot suflul comercial si cultural al insulei este concentrat pe o straduta paralela cu malul marii. Piata Solomon este o piata imensa pe marginea careia veti gasi cateva cladiri vechi foarte bine pastrate. Piata a primit numele de Solomon in cinstea poetului grec Dionysios Soloman care a compus imnul national al Greciei. In Zante Town a fost fondat si un muzeu in onoarea vietii si artei celebrului poet.

In capitala insulei veti mai gasi si un muzeu de arta post-bizantina care sa afla in Piata Solomon, precum si un muzeu dedicat vietii si lucrarilor lui Grigorios Xenopoulos, un un celebru romancier grec.
Biserica Agios Dionysios este situata pe malul marii si poarta hramul sfantului Dionysios - protectorul Insulei Zakynthos. O alta biserica foarte interesanta a orasului este Biserica de Agios Nikolas tou Molou.
In trecut, capitala insulei era pazita de o fortareata venetiana, insa astazi se mai pot admira numai poarta si ce a mai ramas din zidurile exterioare. Cu toate acestea, panorama asupra orasului Zakynthos si imprejurimile sale este extraordinara!



Statiunea Laganas, numita si Ibiza din Zakynthos, este cea mai mare si mai aglomerata statiune de pe insula si a aparut pentru a satisface afluxul mare de turisti in zona. Marea este aici marginita de o plaja cu nisip, lunga de 9 km, cea mai mare de pe insula si una din cele mai mari din Grecia. Statiunea ofera multe restaurante, taverne, cafenele, cluburi, magazine de suveniruri, centre de inchiriat masini si biciclete si conditii ideale pentru sporturi nautice.

Statiunile, aflate in apropierea capitalei ( la maxim 20 km distanta ) ofera o vacanta placuta in ritmul ales de dumneavoastra: plaja si baie, shopping, mari magazine si buticuri cu suveniruri, sporturi maritime, viata de noapte, excursii pentru descoperirea frumusetii salbatice a insulei, reculegere in biserici sau pur si simplu odihna pe malul marii.

Statiunea Kalamaki
este separata de Laganas de o fasie de plaja de 5 km, parte a Parcului National Marin. Kalamaki este mai putin zgomotoasa decat statiunea vecina si este mult mai atractiva pentru familii si cupluri. Avand un nisip foarte fin si privelisti uimitoare, la fel ca Laganas, este foarte aproape de aeroport. Principala atractie in Kalamari sunt broastele testoase Caretta-Caretta, specie pe cale de disparitie, protejata de lege.

Vizionare placuta


Kudika
16 Martie 2012
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.