Setari Cookie-uri

Zante, Il fiore del Levante: Insula Zakhyntos

Zakynthos, este una dintre Insulele Ionice grecesti situate in largul coastei de Vest a Peloponezului.

Potro Vromi si Porto Limnionas. Sunt 2 plaje retrase ale insulei, insa atat de retrase incat puteti fi singuri pe acolo. Privelistea este frumoasa, insa merita sa faci cei 50 de km fata de Zante Town doar daca esti un impatimit al naturii, sau un foarte bun inotator: puteti sari in apa direct de pe stanci, si apa este foarte adanca, plus ca nu sunt salvamari.

Porto Limnionas este mai aproape decat Vromi, dar de obicei oamenii vin, fac poze si pleaca.
Recomandari:

- Va recomandam sa mergeti in Zakynthos primavara sau toamna. Vremea este perfecta pentru plaja si vizitat de la inceputul lunii mai pana la mijlocul lunii iunie: temperaturile sunt calde, insa nu prea calde, plajele nu sunt aglomerate, iar cazarea este mai ieftina decat de la mijlocul lunii iunie pana la sfasitul lui august. Dupa cum spuneam, si toamna puteti merge in Zakynthos, vremea fiind perfecta de la inceputul lunii septembrie pana la mijlocul lunii octombrie!

Bine de stiut!
- Insula este recunoscuta pentru masline si vinuri. Alte produse locale pe care le puteti achizitiona sunt apa de toaleta din iasomie, floarea cea mai raspandita de pe insula, obiecte din piele si bijuterii.
- Magazinele cu suveniruri sunt deschise de luni pana vineri de la ora 9 dimineata pana seara tarziu.
- Specialitatile culinare locale pe care le puteti savura sunt lodotiri - branza, pui umplut sau iepure umplut, tocana de ceapa (ceapa se cultiva pe insula si este intotdeauna proaspata), skordostoumbi melitzana - tocana de vinete in sos de ceapa, ostropel de vita si tsilipourlo o mancare de paste din maruntaie de ied sau miel, mandolato - nuga, pasteli - seminte de susan caramelizate cu miere.

- Cunoscuti ca foarte credinciosi in Dumnezeu, locuitorii de aici au construit un numar impresionant de biserici, in locuri diferite, oriunde li s-a aratat cate un semn divin. Insula a devenit astfel loc de pelerinaj pentru lumea crestina la anumite sarbatori (Pastele, Craciunul).



OFERTE KLEVER ZAKYNTHOS 2012:

- Oferta individual Zakynthos 2012, tarife incepand de la 54 euro/ persoana in camera dubla/ sejur 7 nopti. Oferta completa aici.

- Oferta charter autocar Zakynthos 2012, tarife incepand de la 139 euro/ persoana in camera dubla/ sejur 7 nopti. Oferta completa aici.

- Oferta charter avion Zakynthos 2012, tarife incepand de la 276 euro/ persoana in camera dubla/ sejur 7 nopti (taxe aeroport incluse). Oferta completa aici.


Vizionare placuta


Kudika
16 Martie 2012
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.