Setari Cookie-uri

Zante, Il fiore del Levante: Insula Zakhyntos

Zakynthos, este una dintre Insulele Ionice grecesti situate in largul coastei de Vest a Peloponezului.

Pentru unii turisti s-a dovedit a avea ce mai buna plaja, cu peisaje din cele mai pitoresti, si apa cea mai curata (exceptand Navagio). Este mai linistita, potrivita pentru familii, insa nu va puteti plicitisi pentru ca Laganas este la la cateva minute departare.

Statiunea Tsilivi este una din cele mai importante statiuni de pe insula, situata la 4 km de capitala Zakynthos. Este inconjurata de livezi de maslini, vii si gradini cu pomi fructiferi, iar plaja de nisip fin, lunga de 4 km detine distinctia “Blue Flag”. Pe plaja puteti gasi umbrelute, sezlonguri si taverne, iar in statiune puteti savura specialitati culinare locale si internationale in restaurante excelente, taverne si va puteti bucura de viata de noapte in cluburi, pub-uri si discoteci. Wind–surfingul, skiul nautic, plimbarile cu barca sau para-sailingul sunt doar cateva dintre distractiile pe care le puteti gasi aici.

Statiunea Alykanas este asezata in pitorescul Golf Alykes, unite de o imensa plaja cu nisip fin si intrare lina in apa, considerata una dintre cele mai bune plaje din Zakynthos.
Statiunea Argassi este una dintre cele mai populare statiuni recunoscuta pentru viata de noapte de aici si pentru apropierea de una dintre cele mai bune plaje din Zakynthos unde se pot practica majoritatea sporturilor acvatice. Localizarea acesteia este una deosebita, la poalele Muntelui Skopos. Aceasta s-a dezvoltat foarte mult in ultimii ani datorita proximitatii fata de capitala insulei - Zante Town.

Statiunea Vassilikos este una dintre cele mai atractive si linistite statiuni ale insulei, unde puteti gasi unele dintre cele mai bune hoteluri din Zakynthos.



Statiunea Keri. Plaja din Keri este mica, dar privelistea face totul, apa are nuante de albastru de la cel mai deschis la bleumarin, iar in spate muntele este verde de la copaci. De la plaja se urca drumul spre farul din Keri, de unde puteti vedea cel mai frumos apus si unde se strang zeci de oameni seara de seara. De asemenea cararea din stanga farului duce spre locul de unde se vad Mizithres, 2 pietre ce ies din apa, iar daca mergeti pe drumul pietruit din dreapta se pot vedea Keri Caves, panorama care nu se poate descrie in cuvinte.

Vizionare placuta


Kudika
16 Martie 2012
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.