Setari Cookie-uri

Top 7 orase pentru biciclisti

Daca am vorbit de locatii si trasee perfecte pentru motociclisti, ne-am decis sa dam importanta cuvenita si biciclistilor!

Daca am vorbit de locatii si trasee perfecte pentru motociclisti, ne-am decis sa dam importanta cuvenita si biciclistilor!

Exista cateva orase in care este o placere sa te plimbi cu bicicleta. Stim cu totii ca si in Bucuresti au aparut piste de biciclisti si asta e un lucru laudabil. Din pacate insa de multe ori acestea sunt blocate de masini parcate sau de pietoni care nu integ sa respecte dreptul bicilcistilor de a folosi aceste piste. Si asta fiiindca, de multe ori pistele ocupa mare parte din trotuar. Dar pana la urma, cu bicicleta poti merge pe carari de? munte, pe trasee special amenajate sau in traficul cel mai aglomerat. In New York exista curieri care folosesc bicicleta pentru a se deplasa prin zonele aglomerate.

Un oras perfect pentru bicilisti si bicicletele lor este acela in care pistele si traseele speciale pentru biciclisti sunt bine conectate si se gasesc usor in zonele importante din centru. Pana la urma, mersul pe bicicleta ar trebui sa fie o optiune la indemana oricui si chiar o alternativa la folosirea automobilului sau transportului public.

Citește și:

Iata 7 orase care ies in evidenta prin conditiile pe care le ofera bicilistilor:

Numarul 7 - Montreal, Quebec, Canada

Desi strazile din Montreal sunt din piatra cubica, acest oras ramane unul dintre cele mai bune pentru plimbat cu bicicleta din America de Nord. Cu peste 320 km de piste de biciclisti foarte bine intretinute si semne de circulatie, in Montreal este mai usor sa mergi cu bicicleta decat cu masina. Desemnat de doua ori Cel mai bun oras pentru biciclisti din America de Nord de catre "Bicycling Magazine", Montreal este un loc numai bun de mers cu bicicleta atat timp cat nu va deranjeaza sa dati peste usa deschisa dintr-o data a unei masini parcate.

Tur recomandat: Pista de biciclete "Lachine Canal". Aceasta ruta de 15 km merge pe langa Canalul Lachine, trece de Lac-St-Louis si ajunge in centrul vechi al Montreal-ului unde Raul Sl. Lawrence separa insula Montreal de malul sau sudic.

Citește și:

Numarul 6 - New York, statul New York, SUA

Din toate orasele din aceasta lista, in New York inca se mai lucreaza la facilitatile pentru biciclisti. Invitabil, intr-un oras cu peste 8 milioane de locuitori, furtul si siguranta pe strazi sunt problemele majore ale unui biciclist. Totusi, in New York se instaleaza 400-500 noi piste si in 2009 se estimeaza ca vor fi utilizabile peste 600 km de piste pentru biciclisti. In cateva locuri sunt piste separate de trafic si peste 130 000 biciclisti circula zilnic in New York. Desi pare cel mai nepotrivit loc unde sa mergi cu bicicleta, infrastructura New York-ului se imbunatateste incetul cu incetul.

Vizionare placuta


Kudika
23 Februarie 2009
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.