Setari Cookie-uri

Top 7 orase pentru biciclisti

Daca am vorbit de locatii si trasee perfecte pentru motociclisti, ne-am decis sa dam importanta cuvenita si biciclistilor!

Tur recomandat: Urma Zidului Berlinului. Noua ruta pentru biciclisti de 6 milioane de dolari urmareste Zidul Berlinului prin 160 km care aduc aminte de Razboiul Rece. Intalnind de-a lungul fostului Zid case, ferme de gaini si grajduri de cai, aceasta ruta este cu siguranta una dintre cele mai bizare si tulburatoare care exista in lume.

Numarul 2 - Copenhaga, Danemarca

Avand reputatia pentru o calitate a vietii desavarsite, Copenhaga este cunoscuta si ca "orasul bicicletelor". Spre deosebire de alte orase, pistele de biciclisti sunt separate de principalele cai de trafic, si cateodata au chiar si sisteme de semnalizare diferite. Aici gasiti si cel mai de succes sisteme de inchiriat biciclete. Desi majoritatea locuitorilor au o bicicleta, turistii sau localnicii care nu au, pot plati o garantie pentru una si pot returna bicicleta la una dintre multele statii din oras. In momentul in care returnezi bicicleta, primesti inapoi cele 20 de coroane daneze pe care le-ai lasat ca garantie.

Citește și:

Tur recomandat: Ruta de biciclete Copenhaga-Berlin. Avand traditie in industria bicicletelor, Danemarca este locul pentru impatimitii acestui sport. Aceasta ruta de 670 km intre cele doua "Mecca" ale ciclismului este o cale remarcabila de ati petrece o vacanta, combinand partea urbana cu cea pastorala.

Numarul 1 - Amsterdam, Olanda

Amsterdam ramane standardul oraselor pentru biciclisti. Costruit in cel de-al 17-lea secol, strazile si canalele din Amsterdam nu ofera foarte mult loc pentru masini. In schimb, mai mult de 40% din oamenii din trafic - politisti, mame cu copii, politicieni - pedaleaza. Mersul cu bicicleta este o parte integranta din cultura Amsterdamului si se pare ca aproape orice se face pe bicicleta: copii stau pe scaunele speciale pe biciclete, cuparaturile sunt puse in cosul din fata ghidonului, plasele si gentile mai mari sunt asezate de o parte si de alta a cauciucului din spate. Cu o infrastructura stabila si un peisaj nu foarte interesant, Amsterdam este capitala oraselor pentru biciclisti.

Citește și:

Tur recomandat: Nordul Amsterdamului. In spatele statiei Central Amsterdam este un ferry-boat care traverseaza calatorii gratis in Nordul Amsterdamului. De pe doc, urmati canalele de scurgere, si veti descoperi fermierii si morile de vant din Amsterdam (nestiute de multi turisti).

Pentru oferte in AMSTERDAM, click aici.

Mersul cu bicicleta in oras poate fi plin de capcane. In Romania, orasele in care soferii sunt atenti la biciclisti sunt foarte rare. Va puteti imagina, de exemplu Piata Unirii ca zona in care nu circula masinile, iar tinerii si parintii sa se plimbe cu copii lor cu bicicletele? Amsterdamul ne dovedeste ca se poate... dar oare noi vrem?

Vizionare placuta


Kudika
23 Februarie 2009
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.