Setari Cookie-uri

Top 7 orase pentru biciclisti

Daca am vorbit de locatii si trasee perfecte pentru motociclisti, ne-am decis sa dam importanta cuvenita si biciclistilor!

Tur recomandat: Turul celor 5 Comitate. In 2007 au fost aniversati 30 de ani ai turului prin cele 5 comitate ale New York-ului. Cu peste 30 000 de biciclisti, turul este cel mai mare de acest gen din Statele Unite, cu peste 65 km de parcurs prn zone fara trafic.


Numarul 5 - San Diego, California

Avand o clima temperata, vedere la ocean care te lasa mut de uimire si peste 1300 km de piste, San Diego este paradisul biciclistilor. Spre deosebire de alte orase, peisajul de vis din San Diego a incorporat ciclismul in stilul de viata al celor care locuiesc aici.

Tur recomandat: Malul golfului San Diego. Mergi circa 40 km usori pe faleza care inconjoara golful San Diego.

Numarul 4 - Barcelona, Spania

La fel ca si New Yorkul, Barcelona este un oras cosmopolit care isi mareste infrastructura pentru biciclisti intr-o viteza nebuna. S-a facut un "inel verde" in jurul ariei metropolitane, in timp ce s-a introdus un nou sistem de inchirieri de biciclete care permite celor interesati sa ia o bicicleta de la una dintre cele 100 de statii si sa o lasa la alta. Ca masura de protectie impotriva furtului, se construiesc parcari de biciclete subterane.

Citește și:

Tur recomandat: Faleza Barcelonei. Pistele de biciclete se intind pe toata faleza din oras si iti ofera o priveliste minunata: intr-o parte plaja si nisipul, in cealalta parte fetele si baietii frumosi pe role.

Numarul 3 - Berlin, Germania

Din 3,4 milioane de locuitori ai Berlinului, mai putin de jumatate au masini. Deci aici ciclismul a devenit o necesitate, asa ca autoritatile locale investesc in upgradarea rapida a infrastructurii. Cu parcuri si paduri prin tot orasul, pistele pentru biciclisti nu sunt in nici un caz limitate la strazi si trotuare. In ultima decada, numarul biciclistilor din Berlin s-a dublat. Si pana in 2016 edilii orasului planuiesc sa uneasca rutele intr-o retea neintrerupta care sa mearga in doua inele de trafic din centrul orasului pana in suburbii.

Vizionare placuta


Kudika
23 Februarie 2009
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.