Setari Cookie-uri

Top 10 muzee ale berii

In orice calatorie turistica e de recomandat sa vizitezi si cate un muzeu sau doua, pentru a te familiariza cu arta si cultura locala. Trebuie sa admitem ca aceste vizite sunt de obicei destul de plictisitoare pentru majoritatea barbatilor. O exceptie de la regula o fac popularele muzee ale berii. Aceste temple inchinate celor mai bune beri din lume atrag atentia tuturor si bautorii din intreaga lume fac adevarate pelerinaje in aceste locuri. Pentru a va oferi cateva indicii despre unde puteti degusta si afla lucruri noi despre aceasta licoare fermecata, va oferim top 10 muzee ale berii.

8. Muzeul Berii Bavareze, Kulmbach, Germania

In Kulmbach, un oras cunoscut pentru berea grozava de aici, poti gasi un muzeu unde poti afla toate detaliile fabricarii berii. Afla cum sunt culese recoltele, cum se desfasoara procesul fermentarii si chiar cum sa faci bere acasa. Situat in mijlocul unui peisaj tipic nemtesc, Muzeul Berii Bavareze explica arta fabricarii berii intr-un mod propriu. Desi este un muzeu mic, atmosfera prietenoasa te va ajuta sa te bucuri si mai mult de vacanta bavareza.

Nu ratati: Fabricati propria bere la sfarsitul turului pentru a va bucura de produsul propriei munci la scurt timp dupa aceea.

7. Stiegl's Brauwelt, Salzburg, Austria

Cea mai mare expozitie de bere din Europa umple cu voie buna frumosul oras Salzburg. Inovativa, magnet de priviri tinere si in varsta deopotriva, beraria si muzeul Stiegl se afla in top. Turistii pot citi pe pereti diverse lucruri mai putin cunoscute despre bere (inclusiv 32 de modalitati de a deschide o bere) si alte ciudatenii. Destul de interesant, locul a devenit mai mult decat un muzeu, oferind o sala de cununii si spectacole. Pretul de intrare include doua beri si un obiect din magazinul de suveniruri plin de lucruri interesante.

Citește și:

Nu ratati: Spectacolul de cabaret din berarie dupa ce v-ati racorit cu cateva beri.

Pentru oferte in Austria, click aici.

6. Muzeul National al berii "De Boom", Alkmaar, Olanda

Gazduit intr-o berarie veche de 400 ani, acest muzeu aduce la viata arta fabricarii maltului si a berii. Spectacolele cu papusi care pun in scena totul de la recoltarea culturilor pana la fabricarea butoaielor va vor incanta cu siguranta. Cel mai important aspect al acestui muzeu este modul in care prezinta rolul berii in societatea olandeza de-a lungul secolelor. Pentru adevaratul cunoscator care apreciaza modul vechi de fabricare a berii, aceste este un loc recomandat cu caldura.

Nu ratati: Coborati la barul muzelului si comandati unul sau mai multe din cele 86 de tipuri de bere olandeza.

Pentru oferte in Olanda, click aici.

Vizionare placuta


Kudika
13 Martie 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.