Setari Cookie-uri

Top 10 muzee ale berii

In orice calatorie turistica e de recomandat sa vizitezi si cate un muzeu sau doua, pentru a te familiariza cu arta si cultura locala. Trebuie sa admitem ca aceste vizite sunt de obicei destul de plictisitoare pentru majoritatea barbatilor. O exceptie de la regula o fac popularele muzee ale berii. Aceste temple inchinate celor mai bune beri din lume atrag atentia tuturor si bautorii din intreaga lume fac adevarate pelerinaje in aceste locuri. Pentru a va oferi cateva indicii despre unde puteti degusta si afla lucruri noi despre aceasta licoare fermecata, va oferim top 10 muzee ale berii.

5. Beraria Yuengling, Pottsville, Pennsylvania

Pentru o scurta privire intr-una din povestile americane de succes, vizitati Yuengling, cea mai veche berarie din Statele Unite. Facilitatile si turul poate nu au stralucirea celorlalte berarii enumerate, dar echipamentele vechi dau un iz special locului. Vizitatorii apreciaza in special modul detaliat de prezentare a vechilor practici de fabricare a berii de la Yuengling. Cei care doresc sa vada cum se fabrica o bere clasica ar trebui sa nu rateze acest punct de atractie.

Nu ratati: Camera de degustare cu barul frumos ornamentat, interiorul primitor si berea Lord Chesterfield Ale, este de departe cea mai frumoasa parte a turului.

4. Muzeul Berii de la Sapporo, Sapporo, Japonia

Cea mai veche berarie din Japonia, beraria de la Sapporo este renumita in lume pentru berea tare de aici servita cu un platou mare cu sushi. Dupa ce v-ati incalzit inima cu o bere puteti continua cu un tur de 50 de minute al muzeului, unde vin anual peste un milion de turisti pentru a afla istoria fabricarii berii. Turul este gratuit si pentru necunoscatorii de limba japoneza se poate procura o caseta tradusa a turului. Pentru a aduce un omagiu uneia din cele mai bune beri din Asia, vizitati Sapporo cand va veti afla in Japonia.

Citește și:

Nu ratati: Dupa tur, vizitati neaparat Gradina cu bere de alaturi pentru a incerca ultimele realizari ale berarilor japonezi.

Pentru oferte in Japonia, click aici.

3. Guinness Storehouse, Dublin, Irlanda

Ati savurat faimoasa bere neagra atata vreme, iar acum e timpul sa aflati mai multe despre renumitul produs de export irlandez. Turistii dornici sa cheltuie 15$ pentru turul fabricii vor descoperi ce contine o sticla de Guinness, inainte de a fi informati despre istoria companiei si fondatorului sau, Arthur Guinness. Alte lucruri interesante includ vizite ale fabricii de butoaie si vizionarea celor mai bune campanii publicitare ale companiei. Veti pleca din acest Mecca al berii impresionati, uimiti si cu siguranta insetati.

Nu ratati: Barul Gravity, de unde puteti avea o vedere de 360 de grade asupra Dublinului, alaturi de un pint de bere.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
13 Martie 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.