Setari Cookie-uri

Agentiile de turism: riscuri si avantaje

Tentatia e mare. Agentia de turism iti ofera tot, se ocupa de tot si te asigura ca va preintampina orce problema. Afisele sunt frumoase, reclamele la fel iar preturile sunt, uneori, incredibil de mici. Exista un contract, o domnisoara ce iti zambeste candid la semnare, cateva rate pentru alte cateva sute de euro… si gata. Pleci in vacanta stiind ca exista cineva acolo, care, pentru un comision de aproximativ 4% se va ocupa de timpul tau liber. Asa sa fie?

Avantaje si dezavantaje

Clientul care apeleaza la serviciile unei agentii de turism este, cel putin teoretic, scutit de stresul actelor, al alergaturii si al riscurilor aparute la destinatie. Agentia se ocupa de tot. In cazul sejururilor si al circuitelor. Daca insa apelati la o agentie de turism doar pentru achizitionarea unui bilet de avion sau a cazarii pe anumita perioada de timp, atunci numai atat veti obtine.
Avantajele sunt enorme in cazul unui pachet cu toate serviciile incluse. Veti calatori intr-un grup, in general compus numai din cetateni roamni si veti fi insotit mereu de unul sau mai multi insotitori ai agentiei. Veti avea ghizi la toate obiectivele vizitate si orice problema va fi fi rezolvata cu ajutorul insotitorului. Veti primi sfaturi utile, va veti bucura de un statut privilegiat, nu veti alerga pentru acte, vize, rezervari. Veti avea insa un program de respectat. Si aici apare un element considerat de multi ca fiind un dezavantaj.

O calatorie cu o agentie de turism poate fi foarte incarcata. La prima vedere o oferta de sapte zile intr-o tara straina care include vizitarea tuturor obiectivelor turistice si a efectuarii mai multor excursii optionale suna tentant. Intr-un timp foarte scurt poti face o multime de lucruri. Interesati-va bine inainte. Multe agentii de turism incarca programul turistilor peste masura astfel incat riscati sa va intoarceti din vacanta mai obositi decat ati plecat. Elementul “dezavantaj” de care aminteam in randurile de mai sus se refera atat la acest aspect cat si la o anumita privare de libertate. Odata ce ati semnat contractul va trebui sa va conformati programului comun. Daca acest program prevede trezirea la 4 dimineata si imbarcarea intr-un autocar care are ca destiantie un alt oras trebuie sa va treziti la 4 dimineata chiar daca nu aveti nici un fel de chef. Desigur, puteti sa nu o faceti, dar pierdeti banii investiti in excursie. Multi turisti se plang de aceasta lipsa a libertatii care presupune si o anumita privare in contactul direct cu civilizatia respectiva. Aceste lucruri sunt insa justificate iar decizia de a opta pentru un anumit sejur va apartine in totalitate. Libertatea presupune si riscuri iar in cele mai multe cazuri agentiile iau masuri pentru a va proteja. Totusi, pentru a fi siguri ca ati ales ceea ce vi se potiveste, interesati-va bine de toate aspectele calatoriei dumneavoastra inainte de a semna contractul.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
1 Octombrie 2007
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.