Setari Cookie-uri

Agentiile de turism: riscuri si avantaje

Tentatia e mare. Agentia de turism iti ofera tot, se ocupa de tot si te asigura ca va preintampina orce problema. Afisele sunt frumoase, reclamele la fel iar preturile sunt, uneori, incredibil de mici. Exista un contract, o domnisoara ce iti zambeste candid la semnare, cateva rate pentru alte cateva sute de euro… si gata. Pleci in vacanta stiind ca exista cineva acolo, care, pentru un comision de aproximativ 4% se va ocupa de timpul tau liber. Asa sa fie?

Ce trebuie sa stiti

In Romania ultimilor ani s-a intamplat de multe ori ca o agentie de turism sa nu isi respecte obligatiile fata de client. De multe ori o oferta era imbracata atat de bine in cuvinte si era insotita de un pret atat de bun, incat clientul credul si neexperimentat “uita” sa se mai intereseze de alte aspecte. Ajuns la destinatie agentia pretindea sume de bani suplimentare iar turistul era nevoit sa le scoata din buzunar mai ales cand ii era varat sub ochi un contract pe care el il semnase, dar nu il citise.
In momentul in care alegeti o agentie de turism interesati-va cu privire la “istoria ei personala”. Internetul poate fi o sursa nebanuita de astfel de informatii dar nu este intotdeauna foarte sigura. Agentiile de turim membre ANAT (Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism) sunt considerate de unii mai sigure deoarece fac poarte dintr-o asociatie cu reguli destul de stricte, asociatie care functioneaza ca un garant al calitatii serviciilor. Oricum cea mai recomandata modalitate de a va proteja de eventualele probleme este aceea de a va informa cat mai serios. Vorbiti cu agentul care va ofera pachetul turistic, nu va lasati amagiti de preturile mici si puneti cat mai multe intrabari cu privire la program, costuri, eventuale despagubiri. Nu uitati ca prin lege agentiile sunt obligate sa va dea un exemplar din contract iar daca operatorul majoreaza pretul sejurului cu peste 10%, indiferent de motiv, clientul poate rezilia contractul fara nici o obligatie dar cu dreptul de a primi inapoi toata suma incredintata agentiei, inclusiv comisionul.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
1 Octombrie 2007
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.