Setari Cookie-uri

Bilete de avion, companii aeriene si dilema: low cost sau nu?

Daca inainte o calatorie cu avionul era experienta vietii unui om, experienta pe care o impartasea in aeroport cu rudele si prietenii veniti sa-l conduca sau sa-l intampine, acum calatoria a devenit interes de serviciu, calatorie de vacanta cu ajungere rapida la destinatie, iesire de weekend undeva in afara, orice mai putin aventura vietii (in fine, la unii s-a sfarsit cam prostda nu ne bagati in seama, avionul ramane cel mai sigur mod de transport!)

Daca inainte o calatorie cu avionul era experienta vietii unui om, experienta pe care o impartasea in aeroport cu rudele si prietenii veniti sa-l conduca sau sa-l intampine, acum calatoria a devenit ‘interes de serviciu’, calatorie de vacanta cu ajungere rapida la destinatie, iesire de weekend undeva ‘in afara’, orice mai putin aventura vietii (in fine, la unii s-a sfarsit cam prost…da’ nu ne bagati in seama, avionul ramane cel mai sigur mod de transport!)

Odata cu cererea, evident, a crescut si numarul companiilor aeriene care, la fel ca in orice domeniu competitiv, ofera servicii pe care calatorul le catalogheaza in functie de calitate-pret sau necesitate-pret. Dilema asadar: ce sa aleg?
Raspunsul este extrem de simplu: optezi in primul rand pentru viata. Viata are un pret infinit mai mare decat un bilet de avion, asa ca atentie la ce apelezi si daca merita sa te zgarcesti la bani pentru viata ta. In al doilea rand, optezi pentru confort, liniste si siguranta. Daca nu ti le permiti, atunci mai bine nu pleca. Tinand cont de acesti factori, iata doua dileme la care am incercat sa dam un raspuns. Speram sa te ajute.

Citește și:

1. Low cost sau linie aeriana traditionala?

Unii considera ca marile companii precum Swiss/KLM/TAROM/etc pot concura foarte bine companiile low-cost la raportul calitate-pret, mai ales prin - atentie: seriozitate si siguranta. Practica insa tarife nefiresc de mari pentru destinatiile pe rute scurte, mai ales.
Altii considera ca, indiferent de surprizele pe care le-ar oferi o companie low-cost, merita riscul datorita raportului necesitate-pret. Fara a avea intentia de a incuraja spre o companie sau alta, este bine insa sa iei in calcul si riscurile pe care le implica o calatorie cu astfel de companii low-cost.
Multe dintre acestea nu au in dotare decat un numar limitat de avioane pe care le utilizeaza practic non-stop, la maximum, ceea ce duce in multe cazuri la probleme de natura tehnica ce necesita reparatii. Bine, asta se intampla si la liniile aeriene normale, insa una dintre minunile zborurilor low-cost este absenta unui avion de schimb. In aceasta situatie, pasagerul poate avea surpriza de a i se anula cursa sau, in cel mai bun caz, sa fie preluat in 14-24 ore de la aeroport. Chestie patita si de noi, dar si de altii.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
28 Iulie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.