Setari Cookie-uri

Bilete de avion, companii aeriene si dilema: low cost sau nu?

Daca inainte o calatorie cu avionul era experienta vietii unui om, experienta pe care o impartasea in aeroport cu rudele si prietenii veniti sa-l conduca sau sa-l intampine, acum calatoria a devenit interes de serviciu, calatorie de vacanta cu ajungere rapida la destinatie, iesire de weekend undeva in afara, orice mai putin aventura vietii (in fine, la unii s-a sfarsit cam prostda nu ne bagati in seama, avionul ramane cel mai sigur mod de transport!)

Aceasta inseamna ori sa-ti iei o camera intr-un hotel de pe langa aeroport (in cazul in care te poti orienta sau ajunge mai usor) la un pret similar unui bilet de avion low-cost, ori sa ramai prin aeroport si sa-ti cumperi apa si sandwichuri la preturi prohibitive. Unele companii au decenta de a-ti da bonuri valorice cat sa nu mori de foame, dar altele iti arata linistit contractul in care se scrie clar ca ele nu raspund in aceste cazuri.
Asadar, varianta low cost, cel putin deocamdata in Romania, inseamna nu doar preturi mici, ci si riscuri si surprize care de multe ori duc la acelasi pret pe care calatorul a incercat sa-l evite…plus stress. Lots of…

Alte situatii/aventuri au mai fost in momentul in care pasagerii ramasi in aeroport fara nici o asistenta din Romania au fost nevoiti, pentru a nu ramane intr-o tara straina cu asigurarea medicala si perioada de sedere expirate, sa-si cumpere bilete de intoarcere de la alte agentii (care profita de cele mai multe ori de situatie). Culmea e ca reprezentantii agentiei romanesti in cauza au dat asigurari ca pretul biletelor va fi returnat. Surprize-surprize la final: de multe ori suma returnata a fost sensibil mai mica decat pretul real. Din pacate sunt multe experiente neplacute de genul acesta.
Nu in ultimul rand, vezi ca low-costurile aterizeaza pe aeroporturi secundare, situate de obicei departe de orasul de destinatie. Cauta sa afli cat anume costa transportul de acolo si pana acolo, precum si durata acestuia.

Citește și:

Asadar trebuie retinut un lucru, si anume ca atunci cand apelezi la un operator de zboruri low-cost trebuie sa fii si pregatit pentru riscuri de genul acesta. Ti le asumi din start, prin contract. Zbori cu autobuzul, si uneori ti se vor inchide usile in nas, intelegi? Lucru care nu se va intampla cu operatorii de zbor traditionali, dar acolo vei plati de obicei dublu. Alegerea iti apartine.

Cateva sfaturi pentru low-costuri din partea celor patiti:
a) Verifica ca seria biletului sa coincida cu rezervarea;
b) Asigura-te ca nu s-a schimbat, intre timp, ora avionului (uneori omit sa informeze calatorul sau pur si simplu nu au un numar de telefon prin care sa-l apeleze);

Vizionare placuta


Kudika
28 Iulie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.