Setari Cookie-uri

Bilete de avion, companii aeriene si dilema: low cost sau nu?

Daca inainte o calatorie cu avionul era experienta vietii unui om, experienta pe care o impartasea in aeroport cu rudele si prietenii veniti sa-l conduca sau sa-l intampine, acum calatoria a devenit interes de serviciu, calatorie de vacanta cu ajungere rapida la destinatie, iesire de weekend undeva in afara, orice mai putin aventura vietii (in fine, la unii s-a sfarsit cam prostda nu ne bagati in seama, avionul ramane cel mai sigur mod de transport!)

c) Intereseaza-te dinainte daca la aeroportul de unde decolezi inapoi catre casa exista un reprezentant al companiei (la care sa se poata apela in cazul unor probleme ce s-ar putea ivi), pentru a nu fi nevoit sa dai jdemii de telefoane in Romania cu 1 euro/minut. Obtine numarul telefonului verde de info din tara respectiva (pentru orice eventualitate); Noteaza-le undeva inca de la inceput.
d) Neaparat sa ai bani de rezerva pentru o eventuala cazare si un eventual bilet de intors (suna aiurea, dar e bine sa fie :D).

2. Bun, indiferent de low-cost sau high-cost, cum si de unde imi aleg biletul?

O scurta trecere in revista a costurilor biletelor de avion de pe net iti poate da dureri de cap, pentru ca ele difera atat de mult incat poti ajunge uneori sa dai dublu, degeaba, pentru aceeasi destinatie.
Urmarind un pic criteriile ce conteaza in pretul unui bilet de zbor, iata cateva selectate:
- agentia prin care faci rezervarea este cea mai importanta. Cele mai multe ofera discounturi importante. Daca le devii si client fidel, obtii si zboruri gratis la un anumit numar de kilometri.
Atentie ca sunt si perioade cu oferte promotionale, oferte deloc de ignorat! De aceea e bine sa urmaresti din timp ofertele agentiilor.
- perioada in care se face zborul
In perioada de sezon, pretul este mai mare; de asemenea, daca perioada sederii la destinatie depaseste o luna, pretul creste.
- varsta pasagerilor
Sunt reduceri in cazul in care varsta pasagerului este de peste 60 ani sau sub 24 ani
- programarea/ rezervarea biletelor de avion
Daca iti faci rezervarea biletelor din timp (minim 1 luna jumate), ai posibilitatea sa iti iei biletul la un pret mult mai mic
- cat de multe sau putine locuri sunt disponibile,
- daca prinzi weekendul in perioada de retur, preturile sunt mult mai mici,
- profilul calatoriei (bussines sau turistic),
- aeroporturile folosite de companiile de zbor (care percep taxe mai mari sau mai mici). In Romania de exemplu, unde aeroporturile sunt foarte putine, taxa de aeroport reprezinta uneori aproximativ 30-40% din tariful unui bilet!

Citește și:

Sfat: cand cauti preturi, vezi care e pretul standard cel mai mic, apoi verifica daca in perioada respectiva apar oferte speciale sau nu.

Motoare de rezervare online:
www.bileteavion.ro
www.paravion.ro
www.dantetravel.ro
www.paralela45.ro
Mai cauta, gasesti si altele
Pentru studenti: www.ziptravel.ro

Articol preluat de pe Xplorio

Vizionare placuta


Kudika
28 Iulie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.