Setari Cookie-uri

9 motive pentru care nu iti permiti sa NU calatoresti in 2009

Criza asta ne afecteza pe toti, fie direct, fie financiar, fie comportamental sau doar psihic Stressul si tensiunea la locul de munca sunt mai mult sau mai putin perceptibil mai mari in orice domeniu si in fiecare zi. Cautam cu toii sa fim prudenti si sa nu riscam prea mult in aceasta perioada. Nu e cea mai buna perioada sa iti cauti un job nou si cu siguranta nu este o perioada in care sa-l pierzi pe cel actual. De aceea tragem tare, dam tot ce putem la munca, cautam sa ne mentinem daca nu sa ne crestem nivelul de trai si stilul de viata. De aceea nu e de mirare ca stress-ul si efortul intelectual, emotional si chiar fizic de zi cu zi au efecte concrete si directe asupra noastra!

De multe ori o schimbare este mai importanta ca odihna pasiva. O calatorie de orice fel te scoate din rutina cotidianului si e uneori singura solutie care iti poate da energie. Este chiar recomandat sa schimbi ceva pentru a nu te resemna intr-o stagnare in cotidian care nu face bine niciodata.

3. Iesi din birou

Cand calatoresti, e mai mult ca sigur ca vei fi in afara biroului decat in interiorul lui. Ceea ce inseamna ca poti sa te bucuri de aer proaspat, de peisajele oferite. Chiar daca nu te cateri pe munti sau nu lenevesti intr-un hamac pe plaja, vei trage aer mai adanc in piept si iti vei reoxigena sangele. Si vei avea de castigat si de pe urma expunerii la soare, cu conditia sa nu exagerezi si sa nu te….arzi.

4. Vei fi mai activ(a)

O calatorie poate sa includa si alte activitati. Poate vrei sa faci rafting, sa vizitezi orase, muzee sau sa joci volei pe plaja. In cazul in care nu vrei sa te odihnesti tot timpul, e clar ca vei merge pe undeva mai mult decat ai fi mers acasa, si, in general, vei fi mai activ(a) decat erai in rutina normala.

Citește și:

5. Te vei bucura de o mancare speciala

In cazul in care nu esti cazat(a) in regim all inclusive, vei lua mai putine gustari decat acasa. Si asta pentru ca e cert ca mancarea de la restaurante e superioara mancarii de fast food sau celei incalzite la microunde. Vei incerca probabil mancarurile specifice zonei in care te afli, cum ar fi tzazikiul din Grecia, ‘shawarma’, ‘falafel’-ul sau humusul din Israel, kebap-ul din Turcia sau Egipt, sushiul din Japonia sau cus-cus-ul din Tunisia.

6. Iti vei schimba atitudinea

Planificarea face parte din distractie. Daca ai o calatorie de planificat, s-ar putea sa iti intrerupa monotonia programului de lucru de la 9 la 5 si faptul ca stii ca vei pleca te va ajuta sa termini mai repede si mai bine ce ai de facut. De asemenea, odata ce ai plecat la drum, vei lasa stressful si grijile in urma ta. Calatoriile iti dau ofera sansa sa descoperi culturi si stiluri de viata diferite, care iti vor largi orizonturile si te vor ajuta sa te bucuri mai mult de viata.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
8 Aprilie 2009
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.