Setari Cookie-uri

Lista ta de Vise

De cate ori nu ti-ai promis ca anul care vine vei face ceea ce ti-ai propus demult? De cate ori nu ti-ai propus ca de saptamana sau de luna care vine sa te ocupi mai mult de tine si de visele tale?

Nu e nevoie sa ai o lista foarte detaliata. Insa incearca numai si poate va functiona: scrie-ti pe hartie visele si dorintele pe termen lung: cumpararea unei case, a unei anumite masini, schimbarea carierei si nu uita de planurile tale de vacanta, de dorintele tale mai ciudate, fie ca iti propui sa sari cu parasuta, sa vezi Everestul, sa inoti cu rechini, sa faci "scuba diving" langa Marele Recif de Corali din Australia, sa te urci pe Piramide in Egipt, sa mergi cu motocicleta pe Maele Zid Chinezesc, sa ajungi acasa la Mos Craciun, sa faci poze pe Muntele Fuji, sa vizitezi America de Sud, sa dansezi la Carnavalul de la Rio, sa vezi Statuia Libertatii de la New York sau sa descoperi India... Scrie-ti Lista ta de Vise si afiseaza-o undeva la vedere. Astfel iti vor ramane mereu proaspete in minte. Si vei avea mintea setata sa le transpui in realitate. Si inca un sfat: incepe cu dorintele tale mai usor de realizat. Reusind cu acestea vei capata incredere si vei reusi si cu cele ce aparent sunt chiar imposibile. Universul va conspira pentru tine...

Citește și:

- Fa pasi marunti

Stiti cum se poate manca un elefant? Raspunsul e simplu: bucata cu bucata... Scopurile mari te pot coplesi, de aceea trebuie sa le imparti in obiective mai mici. Micile reusite te vor stimula sa continui pana la reusita finala. Spre exemplu in loc sa iti propui sa scrii o carte de calatorii pana la 45 de ani, incepe prin a calatoriicat mai mult. Orice drum de 1000 de pasi, incepe cu primul!

- Iesi din casa! Invita daca nu esti invitat, treci la actiune.

NU astepta sa fii invitat la o petrecere, nu astepta sa organizeze cineva o iesire in week-end, de Revelion sau cu orice alta ocazie! Fii tu cel/cea care ia initiativa! Fa lucrurile asa cum vrei sa fie, acolo unde vrei sa fie si cu cine vrei tu sa fii. Ca sa traiesti din plin si sa aduni amintiri frumoase trebuie sa iesi din casa. Ca sa fii sigur ca lucrurile, vacantele, petrecerile vor fi pe placul tau, implica-te direct si total in organizarea lor. Poti sa consideri rabdarea o virtute si sa apreciezi ca cei rabdatori care stau la locul lor si asteapta momentul potrivit vor fi cei culege roadele. Insa cei care trec la actiune se asigura ca vor fi ei cei ce vor culege roadele pe care si le doresc, in cel mai scurt timp posibil, fara sa depinda neaparat de altii. Fi proactiv. Nu fi reactiv. Lasa gelozia sau invidia deoparte, lasa capra vecinului sa traiasca si cumpara-ti tu capra ta sau animalul tau asa cum ti-l doresti. Asa cum astepti poate tu sa fii invitat(a) la o iesire in week-end, la o petrecere sau in vacata cu gasca, la fel poate asteapta si ei sa fie invitati. Si daca nimeni nu preia controlul si nu ia initiatova timpul va trece degeaba pe langa voi. Ratezi 100% din sansele pe care nu le accepti si tu insuti/insati esti cel/cea care da nastere acestor sanse... De tine depinde sa fii Fericit(a)!

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
14 Octombrie 2009
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.