Setari Cookie-uri

10 activitati indraznete pentru 2009

Odata cu sosirea noului an este momentul sa faci ceva diferit, ceva indraznet, ceva cu adevarat distractiv. Numai adrenalina crescuta la maxim poate sa faca uitate de tot orice efecte nedorite ale crizei si stresul unei economii in recesiune...

Punctul culminant : Momentul culminant este ajungerea la Machu Picchu, ce pare ca descoperirea unui nou El Dorado. Ascuns in jungla, vei deveni parte a istoriei, explorand muzeul in aer liber fara artefacte in cutii de sticla.

2 - Parcurgerea Marelui Zid Chinezesc

Cea mai lunga structura creata de om, cu peste 10.000 km de la Shanhaiguan in est pana la Lop Nur in vest, parcurgerea Marelui Zid Chinezesc va face minuni cu psihicul tau. Ok, nu trebuie sa parcurgi toti cei 10.000 km, dar parcurgerea unei sectiuni este posibil de indeplinit. Mai mult, vei putea afla multe despre istoria, cultura si peisajele tarii. Dar fii pregatit : vei avea nevoie de o forta psihica si fizica deosebita, aceasta nefiind o activitate pentru cei slabi.

Punctul culminant : Una din structurile legendare create de om, parcurgerea zidului va fi o reusita greu de egalat. Punctul culminant al calatoriei va fi fara indoiala explorarea Beijingului - o metropola ce este o fuziune intre vechi si nou.

Citește și:

1 - Trekking pana la tabara de la baza Everestului in Nepal

In mod clar aventura vietii tale, aceasta este singura cale pentru ca exploratorii sa isi demonstreze vitejia. Porneste din orasul Kathmandu pentru a urca pana la Lukla si Khumbu si apoi pana la tabara de sud. In plus fata de peisajele ce iti vor taia rasuflarea, vei vizita satucul serpas Khumbu si celebrul bazar Namche si cateva manastiri budiste aflate pe traseu. Acesta este cel mai bun mod de a simti cultura nepaleza.

Punctul culminant : Momentul culminant al calatoriei va fi ajungerea la tabara, unde vei putea sta in punctul de unde au pornit atatia si atatia exploratori celebri ce au pornit sa cucereasca cel mai inalt munte din lume - este pur si simplu uimitor !

Chiar daca multe din aceste activitati implica foarte mult efort fizic, orice om cu spirit de aventura iti va spune ca o viata lipsita de astfel de incercari este doar pe jumatate traita ! Asa ca pune-ti centura de siguranta si pregateste-te pentru calatoria vietii taleintr-un 2009 in care adrenalina poate fimai puternica decat efectele crizei...

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
7 Ianuarie 2009
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.