Daca tot am inceput sa vorbesc despre orientare cred ca ar fi bine sa spun si ceva despre echipamentul montan.

Orice excursionist trebuie sa aibe la el:

* Rucsac, in care sa se gaseasca: o sticla de apa 1 litru, lanterna cu baterii, harta traseului, carnetel insemnari si pix. Pret rucsac informativ

* Bocanci sau ghete de munte impermeabile si cu talpa Vibram ( Talpa Vibram ofera combinatia clasica de durabilitate si aderenta indiferent de teren ). Pret bocanci recomandati

* De preferat ar fi ca imbracamintea, cat si sosetele sa fie din bumbac

* Pentru vreme rece si de zapada este indicat sa aveti parazapezi

* Pantalonii de munte sunt foarte folositori de preferat din Goretex. Pret pantaloni informativ.

* Polar. Pret polar informativ.

Atunci cand faceti un popas sau in caz ca ploua ar trebui sa aveti la voi schimburi. Si anume:

* Tricou din bumbac ( minim 2 ), sort, ciorapi din lana sau bumbac ( minim 2 perechi ), o camasa maneca lunga sau bluza, pulover gros, hanorac sau polar, o caciula, pelerina ploaie (care ar putea sa vina cu tot cu rucsacul)

Pe langa cele enumerate mai sus este de preferat sa aveti la indemana o bricheta, actul de identitate, carnetul de student sau elev, ciocolata ( pentru a capata puteri noi :-) ), iar pentru a dormi: cort ( in cazul in care va prinde noaptea, sau vreti sa dormiti in cort ) un sac de dormit si trening.

Un lucru foarte important este trusa medicala, pentru momente pe care nu ni le dorim. Aceasta trebuie sa cuprinda: alcool sanitar si apa oxigenata ( pastrata in sticla prin care sa nu intre lumina ), fasa, fasa elastica, comprese sterile, leucoplast, algocalmin, paracetamol sinus, penicilina V, scobutil, unguent contra arsurilor, lama de ras.

Goretex = material excelent care are multe calitati: te fereste de vant,ploaie si mentine temperatura in interior,dar nu te astepta ca in cazul in care transpiratia este abundenta sa “scoata” tot.

Sursa: deasupranorilor.wordpress.com

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: