Setari Cookie-uri

Top 10: Cele mai renumite festivaluri de film

Vizionarea unui film la cinema cu prietenii este cea mai buna modalitate de a te elibera de stresul zilnic, insa pentru impatimitii artei cinematografice un film nu este indeajuns pentru a crea adevarata placere care sfideaza distractia in sine. Pentru cei care isi doresc un set-up dramatic, romantic sau exotic in ton cu filmele rulate, festivalurile de film sunt alegerea ideala.

Festivalul de film de la Tribeca este complet international, a declarat pentru Forbes Tim Sternberg care si-a aratat scurt-metrajul sau, Salim Baba, in premiera publicului prezent in aceasta primavara la festival. "Am cunoscut producatori de film din Turcia si chiar Noua Zeenlanda. Intr-un oras mare, e usor sa te pierzi in ritmul tau, insa in cadrul festivalului m-am inconjurat de acesti talentati regizori, eram impreuna in aceeasi aventura", a continuat Sternberg. Aceasta este si atractia festivalelor de film, de a fi in mijlocul evenimentelor, intr-o mare de oameni care petrece incontinuu.

Festivalul SXSW (South By Southwest) s-a dovedit a fi rampa de lansare pentru documentaristul Kevin Fitzgerald si filmul sau, Freestyle: The Art of Rhyme. "Participarea la SXSW ne-a oferit ocazia de a intra in contact cu audienta, dar si de a promova documentarul nostru, prin relatiile cu presa si industria cinematografica", a precizat Fitzgerald, citat de Forbes. Cea mai incitanta parte a festivalului, petrecerile si muzica live, vine odata cu succesul filmului in cauza. Pentru Phil Benson, director de productie la Skywalker Sound si fan declarat al filmelor, festivalul SXSW, desfasurat la mijlocul lui martie in Austin, este combinatia perfecta de arta texana, filme indie, premiere internationale si regionale, scurtmetraje dar si muzica diversa contemporana.

Festivalurile de film de azi continua traditia initiatorului acestui fenomen mondial, cel mai popular din lume: Festivalul de Film de la Venetia, cu radacini datand inca din 1932. Venetia ramane si astazi cel mai indicat oras care ar putea trece drept scena a filmelor, glorioasa arhitectura mulandu-se perfect pe atmosfera romantica, frenetica sau exotica a filmelor care dau deliciul acestui eveniment anual.Forbes a alcatuit un top cu cele mai renumite festivaluri de film din lume, care merita toata atentia cinefililor.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
9 Aprilie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.