Setari Cookie-uri

Top 10: Cele mai renumite festivaluri de film

Vizionarea unui film la cinema cu prietenii este cea mai buna modalitate de a te elibera de stresul zilnic, insa pentru impatimitii artei cinematografice un film nu este indeajuns pentru a crea adevarata placere care sfideaza distractia in sine. Pentru cei care isi doresc un set-up dramatic, romantic sau exotic in ton cu filmele rulate, festivalurile de film sunt alegerea ideala.

Festivalul International de Film Palm Springs
In anii ’20-’30, starurile americane au facut din Palm Springs orasul vedeta al filmului american. Clasicul Camille cu celebra Greta Garbo a avut premiera mondiala aici, la Plaza Theatre. Astazi, peste 230 de filme din 65 de tari ruleaza anual la Festivalul de Film Palm Springs. In 2007 a avut loc a 18-a Gala Awards Presentation, cu staruri participante ca Jessica Biel si Sienna Miller. Palm Springs este un oras ravisant, care ofera multe atractii vizitatorilor. Dupa vizionarea filmelor puteti face un tur al insoritului pamant american intr-un Hummer de lux, cu Elite Land Tours. Experienta cinematografica nu ar fi completa fara cazarea exceptionala la The Viceroy Palm Springs.

Le Giornate del Cinema Muto - Festivalul Filmului Mut din Pordenone
Se intampla destul de rar ca vedetele sau producatorii de film sa isi faca prezenta la Festivalul Filmului Mut din Pordenone. Filmele rulate aici dateaza inainte de 1929, ceea ce face ca experienta vizionarii acestora sa fie cu adevarat memorabilia pentru cinefilii pasionati. Raritatea peliculelor si frumusetea orasului vechi italian Pordenone conving fanii adevarati ai filmelor clasice. Nicaieri in lume nu mai poti privi, la scena deschisa, starurile filmelor de odinioara, ca Diana Serra Cary, cunoscuta ca Baby Peggy, copilul-star al erei filmelor mute.

Festivalul de Film Sundance
La jumatatea lunii ianuarie, cinefililor li se lanseaza o alta provocare: Festivalul de Film Sundance, un regal de zece zile care aduna staruri ca Sally Field si Robert Redford in Park City, Utah. Considerat parintele premierelor filmelor independente, festivalul ar putea fi singurul care a lansat un post de televiziune. Sundance si-a obtinut celebrul nume de la cel mai iubit rol al actorului Robert Redford, personajul corupt Sundance Kid. Ca locuri de cazare, se recomanda Hotel Park City si Stein Erikson Lodge.

Festivalul SXSW
Creat ca o extensie a Festivalului de Muzica SXSW (South by Southwest), festivalul de film are o preferinta pentru genul indie. Pe scurt, SXSW se rezuma la nenumarate filme, petreceri nebune, muzica de toate felurile si mic-dejunul specific in Austin, migas. In acest an, festivalul s-a desfasurat in martie, ruland filme ca recentul Reign on Me, cu Don Cheadle si Adam Sandler. Ca sugestie pentru odihna de dupa petrecerile SXSW, incercati hotelul San Jose, cu atmosfera sa vesela si gradinile perfecte pentru relaxare.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
9 Aprilie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.