Setari Cookie-uri

Top 10: Cele mai renumite festivaluri de film

Vizionarea unui film la cinema cu prietenii este cea mai buna modalitate de a te elibera de stresul zilnic, insa pentru impatimitii artei cinematografice un film nu este indeajuns pentru a crea adevarata placere care sfideaza distractia in sine. Pentru cei care isi doresc un set-up dramatic, romantic sau exotic in ton cu filmele rulate, festivalurile de film sunt alegerea ideala.

Festivalul de film de la Berlin (Berlinale)
Pe 15 februarie 2007 a avut loc a 57-a editie a renumitului festival berlinez, unde au putut fi vazute staruri ca Jennifer Lopez. Unul din locurile preferate de cazare ale participantilor la acest enorm festival este Hotelul Savoy. Ca alternative, ultra modernul hotel Mandala va asteapta in centrul Postdamer Platz.

Festivalul de Film de la Venetia
Cel mai vechi festival din lume este considerat de unii critici ca fiind si cel mai bun. Desfasurat de obicei la inceputul lui septembrie, timp de zece zile, prestigiosul festival atribuie celui mai apreciat film trofeul Golden Lion. Venetia este sinonima cu opulenta si luxul, doar cateva sute de norocosi bucurandu-se de cazarea exclusivista la Westin Excelsior Venice Lido Resort.

Festivalul de film de la Cannes
A 60-a editie a Festivalului de Film de la Cannes din mai 2007 a avut cap de afis premiera filmului american "Ocean’s 13", ocazie de a-i revedea pe frumosii George Clooney, Matt Damon si cuplul Brad Pitt-Angelina Jolie in celebrul Palais de Festival. Impunatorul trofeu Palme d’Or, acordat celui mai bun film al anului, a fost castigat in acest an de tanarul regizor roman Cristian Mungiu, pentru pelicula "4 luni, 3 saptamani si 2 zile". Cadrul elegant al Rivierei Franceze atrage anual cele mai cunoscute vedete de cinema. Daca optati pentru cazare la Hôtel du Cap in Cap d'Antibes, exista sanse foarte mari sa va intalniti cu staruri ca Sharon Stone sau cuplul "Brangelina".

Festivalul de film Locarno

Festivalul de film Locarno se va desfasura in curand in august 2007, ocazie cu care vom vedea filmul "Planet Terror". Festivalul ruleaza anual filme contemporane elvetiene si alte filme europene. Orasul Locarno este situat aproape de lacul Maggiore, la poalele muntilor Alpi, un decor superb pentru miile de cinefili care invadeaza orasul in perioada festivalului. In fiecare an se acorda premiul Film of a Lifetime, marcand impactul artei cinematografice in lume. Hotelurile Belvédère si Esplanade Hotel Resort and Spa sunt cele mai indicate daca va doriti o experienta cu adevarat de neuitat.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
9 Aprilie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.