Setari Cookie-uri

Cele mai frumoase destinatii secrete din Europa

Iata care sunt plajele cu nisip alb pe care francezii vor sa le tina secrete, o parte din templele antice grecesti care nu se afla pe teritoriul Greciei actuale, o insula spaniola uitata care isi recapata din faima si multe alte locuri de care probabil nu ai auzit niciodata.

Coastele dramatice, apa de un turcoaz sclipitor si brizele racoritoare din acest frumos colt al Europei sunt accesibile cu feribotul luat din Palermo, unde exista si un aeroport international, sau din Milazzo.

Transdanubia de Sud

Aceasta zona, aflata dincolo de Budapesta, este plina de peisaje placute ochiului si de istorie.

Si daca va ganditi ca Transdanubia de Sud este un nume prea lung pentru o regiune compacta, bucurati-va ca nu trebuie sa o spuneti in ungureste! Acest colt al Ungariei de sud-vest, care a fost provincie a Imperiului Roman (n.r. Panonia), poate fi considerat una dintre comorile ascunse ale Europei. De exemplu, orasul Pecs, care a fost Capitala Culturala Europeana in 2010, este un oras plin de verdeata, languros si presarat cu ruine romane si cu arhitectura turceasca. Asa ca nu mai stati pe ganduri, aceasta zona chiar merita vizitata!

Cipru

Insula Cipru a fost casa Afroditei, zeita iubirii si frumusetii din mitologia greaca, iar stancile pe care se spune ca a coborat zeita din mare, se gasesc la Petre tou Romiou. De ce sa vizitati insula? Pentru ca iglobeaza intr-un singur loc Grecia continentala si toate insulele sale. Aici gasiti atat ruine fantastice, precum amfiteatrul greco-roman de la Kourion si mozaicele romane din Pafls, cat si siteuri arheologice din perioada neolitica. Cel mai bine, cazati-va undeva in Pafos, sau langa peninsula Akamas, din zona de vest a insulei.

Cipru este casa Commandariei, cel mai batran vin din lume, a catorva dintre cele mai curate plaje din Europa si a unor manastiri bizantine care iti iau respiratia. Cum insula a fost o perioada indelungata sub stapanire britanica, engleza este vorbita frecvent. Astfel, din Cipru exista zboruri zilnice catre si de la Londra si alte orase europene mari.

Le Marche

Le Marche doar pare o destinatie distanta, de fapt, zona este chiar in centrul Italiei si iti va atrage cu siguranta atentia. Numele neobisnuit vine de la Marca Anconei, o diviziune politica medievala a Statului Papal. Peisajul de aici aminteste de (uneori prea scumpa si prea aglomerata) Toscana, care este ceva mai in nord-vest de aceasta zona.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
28 Martie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.