Setari Cookie-uri

Cele mai frumoase destinatii secrete din Europa

Iata care sunt plajele cu nisip alb pe care francezii vor sa le tina secrete, o parte din templele antice grecesti care nu se afla pe teritoriul Greciei actuale, o insula spaniola uitata care isi recapata din faima si multe alte locuri de care probabil nu ai auzit niciodata.

Aici veti gasi bogatii artistice prcum orasul Urbino, ce are zid de aparare, locul unde s-a nascut Rafael si curtea principala a vizionarului Duce Federico da Montefeltro, un lider al Renascentismului. Aici puteti vedea un castel din secolul al XV-lea sau Palatul Papal si va veti adapta rapid la stilul inedit al renascentismului.

E bine de stiut ca locuitorii din zona Marche au o pasiune neobisnuita pentru muzica, in fiecare an, in Pesaro, avand loc Festivalul de Opera Rossini.

Istria

Marele scriitor si "calator" britanic Jan Morris a descris Istria ca "un teritoriu croat pur, plin de fascinatie ascunsa", adica un mod foarte cochet de a spune ca acest triunghi de pamant de la estul granitei cu Italia (aici se poate ajunge cu feribotul din Trieste) este un loc foarte frumos.

O parte din superba coasta a Adriaticii s-a dezvoltat foarte mult in perioada Imperiului Austro-Ungar, cand au fost construite foarte multe hoteluri si spa-uri, multe dintre acestea inca fiind utilizate. Tot in Istria veti gasi si orasul Hum, care isi spune cel mai mic oras din lume. N-ati mai auzit de el, nu-i asa?

Sud-estul Siciliei

Daca doriti sa mancati cel mai bun peste-spada din viata voastra si sa vedeti temple grecesti care se afla intr-o stare mai buna decat Panteonul, atunci ar trebui sa mergeti in Sicilia. Zburati pana la Palermo, si de aici puteti ajunge usor cu masina la Cefalu, un oras port foarte frumos si cu radacini grecesti. Pentru o placere estetica maxima, axati-va pe orasele in stil "baroc" din sud-est, precum Siracusa si Noto.

Siracusa este faimoasa atat pentru imensul sau amfiteatru greco-roman, cat si pentru superba Piazza Duomo. Plimbati-va putin pe micile strazi batute de vant si va veti putea bucura o arhitectura cu adevarat glorioasa.

Menorca

Este un fapt ca mare parte din Spania se coace vara si ca mare parte din coasta mediteraneana a acestei tari afectata de constructii inestetice. Insa un zbor scurt de la Barcelona sau Madrid va poate duce la Mahon, in Menorca, cea mai de est dintre insulele Baleare.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
28 Martie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.