Setari Cookie-uri

Cele mai frumoase destinatii secrete din Europa

Iata care sunt plajele cu nisip alb pe care francezii vor sa le tina secrete, o parte din templele antice grecesti care nu se afla pe teritoriul Greciei actuale, o insula spaniola uitata care isi recapata din faima si multe alte locuri de care probabil nu ai auzit niciodata.

In timp ce insulele vecine, Ibiza si Majorca, sunt supradezvoltate in multe zone si pline de turisti germani si britanici pe timpul verii, Menorca isi pastreaza savoarea rurala. Astfel, in timp ce mergeti catre plaje virgine precum Cala Pilar din nord, sau Cala Trebaluger, unde nisipul este alb, puteti da peste megaliti de piatra numiti taulas.

Jersey

New Jersey poate sa fie statul "gradina", insa insula Jersey de pe Canalul Englezesc adaposteste peste 1.500 de specii de plante cu flori. Pitoreasca insula nu face parte in mod oficial din Marea Britanie si este mai aproape de Franta decat de Anglia. Din ambele tari pleaca regulat feriboturi catre Jersey. In afara orasului principal Saint Helier, veti gasi coline rurale batute de vant si plaje largi.

Istoria acestei insule se potriveste la fix cu locatia sa (intre Marea Britanie si Franta) si, daca vreti sa o traiti putin, vizitati Mont Orguei, cunoscut si sub denumirea de Castelul Gorey, pentru a vedea fortareata imposibila pe care britanicii au construit-o in secolul al XIII-lea pentru a-i tine departe pe francezi.

Ce mai merita sa vedeti: Tunelurile de razboi din Jersey sunt o serie de tuneluri sapate intr-un deal, de nazisti, in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial pentru a se proteja de invazia fortelor Aliate. Complexul subteran care in perioada razboiului era un spital german, este in prezent muzeu.

Algarve

Algarve, care se afla in Portugalia, reprezinta o raritate europeana: o bucata spectaculoasa de coasta care de fapt nu se afla la Mediterana. Acest teren nisipos si propice calatoriilor cu familia, se afla pe coasta de sud a Atlanticului si este locul potrivit pentru lunile calduroase de vara.

Numele sau vine de la Al'Gharb, care in araba inseamna "vestul", si i-a fost dat de maurii care au ocupat regiunea timp de secole. Pentru a ajunge aici luati-o din Lisabona catre sud, spre Faro, orasul principal din Algarve, sau zburati din Londra. Totodata, este bine sa stiti ca o parte dintre cele mai bune si mai putin populate plaje se gasesc in jurul orasului Lagos.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
28 Martie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.