Setari Cookie-uri

Sapte locuri "de miere"

Luna de miere este cu siguranta cea mai importanta vacanta din viata unui om. De aceea, dintre toate topurile din toata lumea, preferintele indragostitilor pentru destinatia "de miere" reprezinta una dintre cele mai discutate si argumentate chestiuni. Alternativele cuplurilor proaspat casatorite sunt multe si variate. In general insa, indragostitii isi indreapta atentia catre paradisuri exotice unde natura imbie spre duiosie, romantism, viata si iubire. Cuplurile isi doresc intimitate, salbaticie, unicitate. O luna de miere reusita este, cu siguranta, un inceput bun. Intrebarea este: de unde incepi tu sa-ti construiesti casa de piatra?

O alta insula renumita printre turistii tuturor conteinentelor. Supranumita si ea “Insula Paradisului”, Sardinia se afla in mijlocul Marii Mediterane, intre Tunisia, Franta si Italia. Apartine Italiei si reprezinta singura regiune a acestei tari, dedicate romantismului, care nu atrage prin muzee si situri arheologice. Natura, apa clara a Meditaranei si ospitalitatea localnicilor sunt cele trei mari atuuri care departajeaza Sardinia de celelalte destinatii, poate mai celebre, ale continentului european. Maslini, plaje, faleze abrupte, valuri, pesteri, vin, mancare traditionala, ferme, bungalowuri, catarare, sporturi nautice... totul aici. O destinatie pura, 100& naturala, traditionala, in care luxul si confortul hotelurilor cu multe stele nu afecteaza cu nimic viata simpla si natura de o frumusete coplesitoare.

3. Reykjavik


Este cea mai nordica capitala a lumii si orasul care primeste anual mai multi turisti decat populatia sa. Capitala Islandei te lasa fara cuvinte. Nu exotica dar cu siguranta fascinanta. “O alta lume”, spun cei care au avut norocul sa faca o baie in apele termale ale Lagunei Albastre sau se se plimbe pe strazile inghesuite de case facute parca din turta dulce. Este un taram al elfilor, spridusilor si piticilor de debara. Localnicii spun ca vara “trece intr-o miercuri” si ca soarele se ascunde timp de sase luni intr-un scrin gol dintr-o oarecare casa. In Reykjavik nu exista clase sociale iar administratia are probleme cu racitul apei termale pentru incalzirea orasului. Reykjavik-ul nu este prin excelenta o destinatie romantica. Ci doar unica. Iar daca aceasta capitala inghesuita de vulcani si gheizere nu va fi destul pentru o luna de miere speciala, puteti oricand sa va imbarcati din port intr-o croaziera “la vanatoare” de balene... sau de orci.

4. Santorini

Santorini suna a dragoste. Si intr-adevar, insula greceasca, parte a arhipeleagului Cicladelor, este cunoscuta in toata lumea sub numele de “Paradisul Alb”. Povestea insulei si frumusestea ei se datoreaza eruptiei unui vulcan. Ca urmare a acestui cataclism, partea centrala a insulei s-a scufundat. De aici provine legenda conform careia, Santorini ar fi de fapt Atlantida. Daca e adevarat sau nu, conteaza mai putin. Casele de un alb ce iti “sparge” retina in contrast cu albastrul marii Egee si cu nisipul negru, vulcanic, reusesc sa creeze o armonie greu de egalat. Paradisul grecesc este dedicat lunilor de miere; drept dovada peste trei milioane de turisti viziteaza anual aceasta insula.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
1 Noiembrie 2007
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.