Setari Cookie-uri

Paradisul mexican etern, Riviera Maya

E criza dar sa nu uitam ca totusi e vara, sa nu uitam sa ne bucuram de vacanta si de zilele de relaxare pe care le meritam.

7. Sa te intorci in timp si sa descoperi cultura unui sat mayas.

Coba (un sat mayas) se iveste din jungla deasa la aproximativ o ora si jumatate de mers cu automobilul dinspre coasta. Situl arheologic acopera peste 21 km patrati si a fost probabil cel mai mare oras din peninsula. De ce tocmai Coba? Pentru ca aici se afla piramida Nohuch Mul, in varful careia puteti ajunge urcand cele 120 de trepte. Linistea acestei zone este tulburata de cantecele papagalilor salbatici si fosnetul crengilor lovite de maimutele-veverita. In Coba, poti vedea pietre funerare raspandite peste tot, sculpturi deosebite, texte hieroglifice.

8. Sa descoperi lumea subacvatica in cel mai mare bazin de corali de pe continentul American – snorkeling si scufundari.

Scufundari

Apele turcuaz ale Marii Caraibelor sunt perfecte pentru scuba diving pentru a experimenta viata subacvatica a Marelui Recif Maya. Formatiunile de coral care se extind pe o portiune mare de coasta reprezinta o imagine memorabila care iti permite sa explorezi cel mai mare recif de corali de pe cuprinsul teritoriului American.

Snorkeling

Snorkeling-ul permite tuturor amatorilor sa exploreze lumea de dincolo de ape. Aceasta activitate a devenit extrem de popular in randul turistilor din intreaga lume. Este un sport acvatic foarte sigur, astfel putand fi practicat si de copii, devenind astfel unul din sporturile ideale de a fi savurat in familie.

Pescuitul

Pescuitul in Riviera Maya este o activitate care atrage sute de turisti anual. Aproape toate speciile de pesti marini de apa calda pot fi pescuiti aici. De-a lungul anului sunt de altfel numeroase concursuri de pescuit pentru amatorii acestui sport.

9. Sa intri in contact cu una din cele mai mari biodiversitati ale lumii – Rezervatia Biosferei din Sian Ka`an

In limba mayasa Sian Ka`an inseamna “locul unde se naste cerul” sau “cadoul cerului”. Este un loc unic in lume datorita biodiversitatii sale, numarul foarte mare atat de animale cat si de plante. Aria a fost declarata Rezervatie a Biosferei de catre UNESCO. Sian Ka`an ofera vizitatorilor sai serviciile unor ghizi experti in flora si fauna autohtona, si de asemenea in cultura veche mayasa, aceasta fiind modalitatea perfecta de a explora una dintre locatiile cele mai pasionante din Riviera Maya.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
28 Iulie 2010
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.