Daca vacanta la mare pe litoralul romanesc sau bulgaresc a inceput sa-ti stea in gat, daca turcii incep sa te streseze cu amabilitatea lor iar grecii te plictisesc deja, ia fa tu bine si ia-o spre Vest. Spre sud-estul Frantei adica, mai pre limba lui Provence. Scump? Intangibil? Pentru bogatasi?

Ei as!

Multe dintre casele vilele din Provence amenajate pentru turisti pun la dispozitie terasa, chicineta, piscina privata si ditamai gradini, pentru ca turistul odata venit sa nu mai aiba ghes sa plece de pe proprietatea respectiva.

Pretul de inchiriere a unei astfel de vilisoare, care acopera cazare pentru 4-6 persoane, sau pentru cine vrea, 2 persoane, incepe cu sume de … 500-850E pe saptamana, pentru intreaga vila! Si duce, evident, pana la cat te tine buzunarul. Asta in oferta de extrasezon, adica lunile septembrie - decembrie. De retinut ca sudul este calduros, chiar mai cald decat in Romania.

Evident, nu sunt oferte de Bulgaria, in acesti bani nu ai all-inclusive, ci doar cazarea si facilitatile de la fata locului, dar indraznesc sa spun ca nici nu se compara locurile. Zonele unde pot fi gasite astfel de apartamente se afla la vreo 100 km de Mediterana, sunt destul de putin atinse de amenajarile turistice moderne de azi, ele ramanand chiar rustice, pline cu livezi de pomi fructiferi si mai ales de maslini, vita-de-vie, castele medievale foarte bine pastrate, unele chiar locuite, mori de vant ….

Este adevarat ca nu esti chiar pe malul Mediteranei, desi cu o masina se poate ajunge doar in maxim doua ore. Insa o vilisoara linistita cu piscina proprie in acea zona iti ofera alte delicii. De exemplu, poti face plimbari lungi, cu bicicleta, prin satele Provencei. Sau poti juca tenis. Sau petanque. Poti vedea peisaje unice, in lumina aia calda pe care ai vazut-o in filmele frantuzesti. Te poti relaxa departe de orice fel de tumult gretos cu damf de manea (da da, sa nu crezi ca in bulgaria-grecia-turcia vei fi scutit!). Si de ce nu? Asa vei putea vedea ce inseamna de fapt un sat in sudul Frantei, printre altele. Cine vrea, chiar poate face comparatii. De altfel, sudul Frantei este mult mai apropiat de imaginea clasica a Frantei decat oricare dintre zonele ei. O reprezinta, as putea spune. Cred ca pentru o vacanta de relaxare si izolare de tot ce inseamna vacarm turistic, nu poate fi mai potrivit altceva!

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: