Setari Cookie-uri

Top 10 cele mai faimoase Muzee

Sunt mii de muzee in lume, multe care merita vizitate. Cu toate acestea, probabil ca nu doriti sa va petreceti intreaga vacanta uitandu-va prin nenumarate colectii de picturi si sculpturi, create de artisti despre care nu ati auzit. Vreti sa vedeti in special ce este faimos, nu este asa? Muzeele ce urmeaza sunt printre cele mai populare si importante muzee din lume datorita colectiilor lor, a faimoaselor lor opere de arta sau a arhitecturii. Chiar daca sunteti complet nestiutori cu privinta la arta, veti fi fara indoiala impresionati de aceste renumite institutii.si exponatele lor.

Sunt mii de muzee in lume, multe care merita vizitate. Cu toate acestea, probabil ca nu doriti sa va petreceti intreaga vacanta uitandu-va prin nenumarate colectii de picturi si sculpturi, create de artisti despre care nu ati auzit. Vreti sa vedeti in special ce este faimos, nu este asa?
Muzeele ce urmeaza sunt printre cele mai populare si importante muzee din lume datorita colectiilor lor, a faimoaselor lor opere de arta sau a arhitecturii. Chiar daca sunteti complet nestiutori cu privinta la arta, veti fi fara indoiala impresionati de aceste renumite institutii.si exponatele lor.

10 - Rijksmuseum, Amsterdam, Olanda


Cu aproape un million de obiecte, Rijksmuseum gazduieste cea mai mare colectie de arta si istorie din Olanda. Este cunoscut international pentru picturile create de maestri olandezi ai secolului 17, inclusiv 20 de Rembrandt si multe alte atractii ale acestei perioade. Construit in 1800, muzeul prezinta?arta din Evul Mediu si secolele 18 si 19, precum si o vasta colectie de sculpturi si arta aplicata.
Principala atractie: ‘Rondul de nopate’ (Nightwatch sau Nahtwhcht )de Rembrandt. Celebra pictura infatiseaza un grup de ‘oameni ai legii’ in actiune, desi se pare ca reprezinta o scena din timpul zilei...
Pentru oferte de Revelion, de Paste si nu numai in AMSTERDAM, click aici.


9 - State Hermitage, St Petersburg, Rusia

In ciuda izolatiei Rusiei de marile centrele de arta din Europa, Hermitage a obtinut o uimitoare colectie compusa din 3 milioane de obiect in ultimiele 3 secole. De fapt, muzeul prezinta evolutia culturii lumii si arta din Epoca de Piatra si pana in secolul 20. Numai in sectia de arta europeana vestica acopera arta franceza, engleza, italiana, germana, spaniola, daneza si flamanda. In particular, State Hermitage poseda doua dintre cele zece sau doisprezece picturi originale ale lui Leonardo da Vinci cunoscute in lume astazi.
Principala atractie: Golden Rooms, o imensa colecte de bijuteri din aur, argint si pietre pretioase create de meseriasi rusi, europeni si rasariteni.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
21 Noiembrie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.