Setari Cookie-uri

Top 10 cele mai faimoase Muzee

Sunt mii de muzee in lume, multe care merita vizitate. Cu toate acestea, probabil ca nu doriti sa va petreceti intreaga vacanta uitandu-va prin nenumarate colectii de picturi si sculpturi, create de artisti despre care nu ati auzit. Vreti sa vedeti in special ce este faimos, nu este asa? Muzeele ce urmeaza sunt printre cele mai populare si importante muzee din lume datorita colectiilor lor, a faimoaselor lor opere de arta sau a arhitecturii. Chiar daca sunteti complet nestiutori cu privinta la arta, veti fi fara indoiala impresionati de aceste renumite institutii.si exponatele lor.

Pentru oferte special in RUSIA, de Craciun, Revelion si nu numai, click aici.

8 - Prado, Madrid, Spania


In ciuda faptului ca are o colectie relativ mai putin impresionanta, Prado este unul dintre cele mai respectate si vizitate muzee din lume. Punctul forte al muzeului il reperezinta arta spaniola ; gazduieste lucrari de Velasquez, Goya, Murillo, El Greco, si multi altii. Cu toate ca este specializat in picturi, prezinta de asemenea o vasta colectie de desene, monede, medalii si arta decorativa. Fatada neoclasica a muzeului este tipica arhitecturii orasului in secolul 18.
Principala atractie: The Three Graces de Rubens, o lucrare ce ne prezinta trei femei dezbracate dansand intrun cerc.

7 - Smithsoian, Washington, D.C.

Institutul Smithsoian este cel mai mare complex de muzee si centru de cercetare. Compus din 16 muzee si galerii, precum si Parcul Zoo National, are peste 142 de milioade de obiecte reprezentand cele mai importante amintiri are tarii, asa ca ati face bine sa va pregatiti pentru o zi intreaga de mers (purtati pantofi comfortabili). De sigur, este imposibil sa vedeti tot intr-o singura vizita ; cel mai bun plan ar fi sa alegeti o tema si sa va tineti de aceasta ; puteti alege muzeul aerului si a spatiului, muzeul artei africane, teatrele IMAX si multe altele.
Principala atractie: Galeria muzeului national al istoriei americane. Aici puteti vedea marturii cutremuratoare ale evenimentelor din 11 septembrie 2001, povesti personale, fotografii si artefacte.
Oferte in SUA puteti gasi aici.

6 - Muzeul de egiptologie, Cairo, Egipt


In 1835, guvernul egiptean a stabilit "Service des Antiques de l'Egypte" intr-o incercare de a opri jefuirea siturilor arheologice si a aranja galeria? de artefacre colectate. In 1900, a fost construi Muzeeul Egiptean asa cum il stim, acum gazduind peste 120000 de obiecte din era pre-istiorica pana in perioada greco-romanica, incluzandu-se sculpturi antice ale sphinxului. Daca vizitati Egiptul, nu ratati aceasta ocazie.
Principala atractie: Artefacte din criptele regilor si famililor roiale, in special cele ale regelui Tutankhamun.
Pentru oferte special de Revelion in Egipt, si oferte cu preturi imbatabile in ianuarie si februarie, click aici.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
21 Noiembrie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.