Setari Cookie-uri

Top 10 cele mai faimoase Muzee

Sunt mii de muzee in lume, multe care merita vizitate. Cu toate acestea, probabil ca nu doriti sa va petreceti intreaga vacanta uitandu-va prin nenumarate colectii de picturi si sculpturi, create de artisti despre care nu ati auzit. Vreti sa vedeti in special ce este faimos, nu este asa? Muzeele ce urmeaza sunt printre cele mai populare si importante muzee din lume datorita colectiilor lor, a faimoaselor lor opere de arta sau a arhitecturii. Chiar daca sunteti complet nestiutori cu privinta la arta, veti fi fara indoiala impresionati de aceste renumite institutii.si exponatele lor.

Principala atractie: Grandoarea magnifica a salii de lectura, care a fost recent renovata si acum contine un centru informational modern.

2 - Muzeele din Vatican, Vatican, Italia

Impresionantele Muzee din Vatican contin 22 de colectii separate, ce cuprind arta egipteana, etrusca, harti si arta religioasa moderna. Chiar daca nu esti religios deloc, fara indoiala vei fi uluit de frumusetea pura si grandoarea cupolei lui Michelangelo si coloanelor spiralate ale lui Bernini
Principala atractie: Renumita Capela Sixtina si Camerele Raphael nu pot fi ratate.
Pentru oferte specale, cu autocarul sau cu avionul in Italia, click aici

1 - Luvru, Paris, Franta

Fara indoiala cel mai faimos muzeu din lume, Luvru a fost o fortareata medievala si resedinta regilor Frantei inainte de a deveni muzeu acum 2 secole. Chiar si modernizarea pietei prin adaugarea unei piramide de sticla in centrul ei nu umbreste alura istorica a Palatului Luvrului. Colectia muzeului, care se intinde de la nasterea civilizatiei antice pana la prima jumatate a secolului 19, sunt printre cele mai importante de pe planeta. Veti gasi lucrari a celor mai renumiti artisti din istoria artei, cum ar fi da Vinci si Rembrandt.
Principala atractie: Faimoasa Mona Lisa de Leonardo da Vinci.
Pentru oferte cu autocarul sau cu avionul la Paris si in Franta, click aici.

Prezenta notabila: Guggenheim, Bilbao, Spania

Desi sunt multe sucursale ale muzeului Guggenheim in New York , Las Vegas, Berlin si Venetia, cel din Bilbao le intrece pe toate in privinta arhitecturii. Proiectat de arhitectul nord-american Frank O. Ghery, este cea mai semnificativa proiect de muzeu din secolul 20. Pietrele cu forma sinuasa, curbele de sticla si titan reprezinta o caracteristica contructiva uimitoare ca si un design unic. Oh da, si mai contine si lucrari de arta de asemenea. Colectia permanenta este compusa din lucrari de arta moderna si contemporana a celor mai semnificativi artisti din secolul 21, cum ar fi Andry Warhol.
Principala Atractie : Insasi cladirea.

Chiar daca nu sunteti o persoana interesata de arta, toate aceste muzee merita a fi vizitate. Daca sunteti coplesiti de marimea acestor institutii, alegeti salile si colectiile care va intereseaza cel mai mult. Incercati sa uitati nesfarsitele excursii scolare la muzeul Antipas au la orice muzeu local; daca va limitati la ceea ce vreti sa vedeti cu adevarat, veti gasi aceasta experienta plina de satisfactii.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
21 Noiembrie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.