Setari Cookie-uri

Top 10 cele mai faimoase Muzee

Sunt mii de muzee in lume, multe care merita vizitate. Cu toate acestea, probabil ca nu doriti sa va petreceti intreaga vacanta uitandu-va prin nenumarate colectii de picturi si sculpturi, create de artisti despre care nu ati auzit. Vreti sa vedeti in special ce este faimos, nu este asa? Muzeele ce urmeaza sunt printre cele mai populare si importante muzee din lume datorita colectiilor lor, a faimoaselor lor opere de arta sau a arhitecturii. Chiar daca sunteti complet nestiutori cu privinta la arta, veti fi fara indoiala impresionati de aceste renumite institutii.si exponatele lor.

5 - Galeria Uffizi, Florenta, Italia

UNESCO (United Nations Educational, Scientific and Cultural Organization) estimeaza ca 60 % din cele mai populare opere din lume se afla in Italia, cu peste jumatate aflandu-se in Florenta. Cu toate ca lucrarile de pe starzile Florentei sunt destul de impresionante, muzeul va va uimi. Este fara indoiala una dintre cele mai fine colectii de picturi si sculpturi de pe planeta, laudandu-se cu lucrari ale Renasterii de maestri precum da Vinci, Raphael, Michelangelo, Rembrandt, Caravaggio, si multi alti .
Principala atractie: Nasterea lui Venus de Botticelli.
Pentru oferte specale, cu autocarul sau cu avionul in Italia, click aici

4 - Muzeul de arta Metropolitan, New York, NY

Creat in 1870, Met are acum mai mult de 2 milioane de opera de arta din intreaga lume si din timpuri stravechi pana in prezent. Veti gasi prise, de la arta islamica la picturi europene la colectii de arme si armura. De exemplu, puteti gasi pumnale si sabii create de Rai Kunitoshi, unul dintre cei mai faimosi fierari japonezi. Desi sunt multe muzee grozave in New York, cum ar fi Guggenheim si MoMA, Met este cel mai tipic muzeu municipal .
Principala atractie: Adam si Eva, bine-cunoscuta graura de Albrecht Durer, este una dinte impresionantele lucrari pe care le veti descoperi la Met.
Oferte in SUA puteti gasi aici.

3 - The British Museum, Londra, Marea Britanie

Fondat in 1753, Muzeul Britanic este in present unul dintre cele mai uimitoare muzee din lume. Cu vasta colectie de arta antica din toate punctele cardinale (gazduieste 7 milioane de artefacte dintre care 4 milioane pot fi vizitate), atrage mai mult de 6 milioane de vizitatori pe an. Daca nu puteti ajunge la Muzeul Egiptean, puteti admira cea mai mare si mai cuprinzatoare colectie de materiale egiptene antice in afara orasului Cairo.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
21 Noiembrie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.