Setari Cookie-uri

O noua destinatie greceasca: Kos, Insula lui Hipocrate

Traim intr-o lume in care imaginea este extrem de importanta. Din pacate, in multe situatii si cazuri, imaginea este mai importanta decat realitatea. In primul rand trebuie sa stii sa te vinzi si sa te prezinti lumii, abia apoi vei putea arata si demonstra ce stii, ce vrei si ce poti cu adevarat. Mai intai trebuie sa convingi pentru a primi sansa sa dovedesti.

Hipocrate din Cos, cel mai vestit medic al Greciei antice, considerat "Parintele Medicinei", s-a nascut in jurul anului 460 i.Chr. pe insula KOS (scrisa si COS, parte din Arhipelagul insulelor Sporade) si a murit catre anul 370 i.Chr. in localitatea Larissa din Tessalia. Numele lui este legat de Juramantul lui Hipocrate, un adevarat cod moral al unui medic in exercitarea profesiunii sale, juramant depus si in zilele noastre in multe universitati de absolventii facultatilor de medicina.

Numele insulei Kos suna cunoscut nu doar printre medici sau pasionatii de cultura si istorie greaca. De cativa ani buni Kos este o destinatie de care au auzit sau au fost interesati multi dintre cei care calatoresc, care iubesc Insulele Grecesti si/sau care citesc si se informeaza despre posibile noi destinatii de vacanta. De altfel Hipocrate, s-a nascut in Kos si a avut el insusi o reputatie de mare calator. Cu toate acestea mare parte a activitatii sale a infaptuit-o aici si tot aici si-a infiintat renumita scoala de medicina.

Citește și:

Insula Kos face parte din Insulele Dodecaneze, Arhipelagul Insulelor Sporadice situata in sud-estul Marii Egee. Masoara 40 pe 8 km si este mai aproape de Turcia continentala (la doar 3 mile marine de Bodrum) decat de Grecia.

Este a treia insula ca marime dintre cele 12 insule Dodecaneze (in greceste Dodecanese inseamna 12 insule), dupa Rodos si Karpathos.

Importanta insulei a fost cunoscuta inca din timpurile preistorice cand aceasta servea drept canal de legatura intre Marea Neagra, coasta Asiei Mici si nordul Africii.

Insula cuprinde 3 municipalitati: Kos, centru administrativ si cel mai mare oras, Dikaio si Irakleides. Sunt si cateva statiuni, dar insula ascunde si sate tipic grecesti precum Zia, Pyli, Asfendiou sau Zipari.

Orasul Kos este unul dintre cele mai frumoase din cate putem gasi in insulele grecesti. Aici, pe malul marii se gasesc palmieri inalti, port pitoresc cu vapoare si barci pescaresti, fort medieval, platanul lui Hipocrate, minaretul turcesc, palate venetiene. In piata inchisa circulatiei se gaseste antica agora-piata locala, la portile careia sunt asteptati pana tarziu cumparatori dornici de bunatati. Plimbandu-ne pe strazi ne putem inchipui ca suntem intr-o calatorie in timp. Pe langa ruinele antice vedem magazine moderne, taverne pitoresti si baruri. Animatia tine pana dimineata. Capitala este legata de cele doua statiuni ale sale - Psalidi si Lambi - cu linii de autobuz.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
4 Iunie 2010
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.