Setari Cookie-uri

O noua destinatie greceasca: Kos, Insula lui Hipocrate

Traim intr-o lume in care imaginea este extrem de importanta. Din pacate, in multe situatii si cazuri, imaginea este mai importanta decat realitatea. In primul rand trebuie sa stii sa te vinzi si sa te prezinti lumii, abia apoi vei putea arata si demonstra ce stii, ce vrei si ce poti cu adevarat. Mai intai trebuie sa convingi pentru a primi sansa sa dovedesti.

Bucataria din Kos include multe retete delicioase de patiserie. Femeile care locuiesc aici gatesc o multime de feluri de mancare interesante cu ocazia marilor sarbatori religioase. Cele mai tipice sunt: Pittaridia (un fel de lasagna fiarta), varvara, katimeria (placinta din cascaval rulat si prajit si branza "mizithra" servita cu miere si scortisoara), Xysmata (un tip de paine din grau la cuptor cu branza "mizithra" , condimente si ierburi), Labropites (placinte din branza umplute cu prosfa) etc.

Carnea preparata din Kos este delicioasa, iar pastele sunt realizate manual, lungi de 3 cm (angelomachi). Puteti deasemenea incerca placinte din branza dulce, conserve facute din flori de lamaie, bautura racoritoare dins cortisoara si gustosul vin alb semi-dulce.

Ce faci in KOS?

Va puteti incepe dimineata cu o cafea buna la multe dintre cafenelele din Kos. Este greu sa alegi cafeneaua preferata deoarece toate sunt primitoare. De multe ori cafenelele se transforma seara in Cafe Bar-uri unde te poti relaxa si discuta cu prietenii inainte de o seara incendiara. Viata de noapte este unica aici. Barurile de pe plaja isi fac simtita prezenta, iar pentru care care vor sa se distreze pana dimineata exista strazi pline de cluburi si baruri in Kos City, pline de viata si energie pana dimineata.

Citește și:

In Kos s-a reusit o combinatie perfecta intre produsele traditionale si cele mai recente tehnologii. Daca sunteti in cautarea binecunoscutului sapun din ulei de masline renumit pentru proprietatile sale naturale sau a unui borcan de miere produsa local si pana la cel mai recent joc de copii sau chiar bijuterii, pe toate le veti gasi aici si mai ales la preturi care va vor face sa zambiti.

Daca ati ajuns aici, trebuie sa vizitati si obiectivele turistice care au facut insula renumita. Insula Kos a fost o zona proeminenta in Antichitate, datorita templului tamaduitor Asclepius, fondat dupa moartea faimosului Hipocrate. Pe insula se gaseste un copac care are reputatia de a fi cel mai batran copac din Europa, la umbra caruia Hipocrate obisnuia sa-si tina prelegerile. Portul din Kos este pazit de un castel construit in stil venetian de "Cavalerii Sf. Ioan", in secolul al XV-lea. Insula poarta in acelasi timp urmele cuceririlor persane, turcesti, romane si bizantine, care si-au lasat amprenta de-a lungul unei lungi si tumultoase istorii.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
4 Iunie 2010
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.