Setari Cookie-uri

O noua destinatie greceasca: Kos, Insula lui Hipocrate

Traim intr-o lume in care imaginea este extrem de importanta. Din pacate, in multe situatii si cazuri, imaginea este mai importanta decat realitatea. In primul rand trebuie sa stii sa te vinzi si sa te prezinti lumii, abia apoi vei putea arata si demonstra ce stii, ce vrei si ce poti cu adevarat. Mai intai trebuie sa convingi pentru a primi sansa sa dovedesti.

Pe litoralul de nord-vest, la numai 11 km de capitala, gasim statiunea Tigaki, ale carei plaje nisipoase sunt printre cele mai bune din insula. Marea se adanceste treptat, plaja este ocrotita in mai multe locuri de umbra copacilor si indragostitii de sporturi nautice isi gasesc si ei posibilitati pe masura asteptarilor. Atmosfera linistita promite o destindere placuta. Nu va vor lipsi insa, nici restaurantele, cafenelele sau micile magazine.

Kefalos este un orasel caracterizat de o plaja lunga de cativa kilometri, cu nisip fin si mixt, apa se adanceste treptat si este vizitat cu drag de indragostitii surfingului. Nu lipseste viata de noapte, dar puteti opta si pentru o plimbare de-a lungul aleii de pe plaja ce da intr-un mic port. Nu ratati vizita in orasul vechi din Kefalos.

Kardamena se afla pe partea de sud a insulei, la 25 km de orasul Kos si la 7 km de aeroportul local. Sanctuarul zeului Apollon, temple si teatre antice stau marturie a unui trecut bogat. Plaja cu pietricele si nisip lunga de 6 km ofera nenumarate posibilitati pentru practicarea sporturilor nautice. In aceasta statiune veti gasi tot ce va doriti: taverne, restaurante, baruri, magazine. Din centru, pe plaja, pe o lungime de mai multi kilometri stau hotelurile de lux, unul dupa celalalt. Kardamena are legatura zilnica cu insula Nyssiros. Insula este parte a unui lant de munti de care s-a separat dupa cutremure si subzistenta care a avut loc aici in cele mai vechi timpuri. Acesti munti includ Kalymnos si Kappari care sunt separati de o prapastie subacvatica de 70 m de insulele din jur.

Citește și:

Plajele imaculate ale insulei sunt scaldate de Marea Egee, iar linia tarmului este de 112 km. Turismul este principala activitate de aici datorita peisajelor si serviciilor de inalta calitate. A doua ocupatie a localnicilor este agricultura, principalele lor culturi fiind cele de struguri, migdale, masline, rosii, grau si porumb.

In pofida numarului mare de turisti care trec pe aici, localnicii isi traiesc viata linistita, vanzand produsele lor traditionale: mirodenii, miere, alune, covoare tesute manual si broderii, pe care le puteti lua si dvs in amintirea zilelor petrecute aici.

Vizionare placuta


Kudika
4 Iunie 2010
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.