Setari Cookie-uri

Trucuri pentru vacante si calatorii in perioada de criza

A venit primavara, soarele isi face tot mai simtita prezenta si se anunta temperaturi oscilante in lunile care vin. De la zile cu peste 25 de grade in aprilie si mai pana la nopti cu doar 0 grade Celsius. Si pana la urma nu numai vremea, ci si vremurile vor fi schimbatoare. Singura constanta astazi e schimbarea si zilele bune pot alterna cu zile mai putin bune, atat la propriu cat si la figurat.

Asadar, desi pare utopic, intr-o perioada de criza, pachetele All Inclusive sunt adesea alegerea cea mai sigura!

Descopera Europa cu trenul

In ultimele luni, criza economica a crescut cererea si nevoia de mijloace de transport ieftine si de incredere. Si daca vrei sa strabati Europa dintr-un capat in altul, poate cel mai sigur si relativ ieftin mod este acela de a calatorii cu trenul.

Cel mai minunat avantaj al calatoriilor cu trenul este dat de interconectivitatea liniilor ferate. Astfel, pornind din Romania, poti vizita intreaga Europa calatorind cu trenul.

Abonamentele de tip Interrail sau Eurail (pentru cetatenii nonrezidenti in Europa), ofera oricui posibilitatea sa calatoreasca prin Europa, nelimitat pentru un numar de zile sau nelimitat intr-o anumita zona geografica. Abonamentele dau nastere la vacante de buget scazut si pline de aventura.

Citește și:

Cand vorbim de trenuri celebre care ne fac deplasarea prin Europa mai usoara nu putem uita EuroStar-ul trenul rapid care uneste Londra de Paris si Brussel, trecand Canalul Manecii prin Eurotunel.

Un alt model excelent de servicii de transport pe calea ferata se gaseste in Germania. Aici gasiti varianta in limba engleza.

Biletul InterRail iti da posibilitatea sa calatoresti pana la o luna de zile cu trenul prin Europa si poate fi cumparat online sau de la agentia de turism a CFR-ului. In general exista un tarif de baza + un supliment pentru cuseta sau vagon de dormit sau supliment de viteza. Biletele se vand pe zone geografice iar zona are mai multe tari. In functie de zona aleasa si de valabilitate se calculeaza tariful
Un alt tip de abonament care merita incercat este Balkan Flexipass.Varianta de abonament cu 5 zile dintr-o luna calendaristica este poate cea mai potrivita pentru o scurta vacanta in zona Balcanilor. Spre exemplu, pentru un drum in Grecia va trebui sa bifezi 2 zile la dus si 2 la intors, astfel ca mai ramai cu o zi, pe care o poti folosi in decurs de o luna de la ziua primului drum. Biletul se poate achizitiona din Gara de Nord sau de la Agentia CFR.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
30 Martie 2009
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.